Banca Transilvania începe anul în forță și achiziționează Țiriac Leasing

Cea mai mare bancă din România și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing.

Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a anului și va fi supusă aprobării autorității competente. Până atunci, Țiriac Leasing își va desfășura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania. Planul BT prin acest pas strategic este implicarea directă într-un model de afaceri de nișă care face diferența pe piața auto, dar și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative.

Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing. Are active de 213 milioane de euro și a finanțat peste 37.000 de clienți. Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este pe piață tot de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte. În 2018, a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,3 miliarde de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT – Idea::Leasing.

Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing-BT au fost PwC, D&B David și Baias SCA – pentru BT, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac. BT a făcut prima achiziție în 2015, Volksbank România, urmată de Bancpost (2018), ERB Retail Services și ERB Leasing, și de Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare (2021). 

DESPRE BANCA TRANSILVANIA

Este cea mai mare banca din România și principalul finanțator al economiei. Acoperă toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19 la sută cotă de piață, 3,4 milioane de clienți, peste 9.000 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021).

DESPRE ȚIRIAC LEASING

Este unul dintre liderii pieței locale de leasing și oferă finanțare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme la flote comerciale, și finanțare de echipamente. Portofoliul de clienți este format atât din companii private, multinaționale, companii din sectorul public, cât și din persoane fizice și persoane fizice autorizate.

Articolul anterior

Samsung Electronics România are un nou președinte

Articolul următor

BDO România îl promovează pe Ovidiu Bicu ca Partener în divizia Business Restructuring

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share