Benetton oprește producția de îmbrăcăminte în România și își vinde activele din Arad

Grupul italian Benetton a redus aproape de zero comenzile către fabricile de îmbrăcăminte din România și se pregătește să vândă spațiile industriale deținute în Arad.

Brandul italian iese astfel și din domeniul producției locale, după ce, în urmă cu peste zece ani, și-a închis toate magazinele proprii din țară, informează Profit.ro.

Cu fabrici la Sibiu și Iași, Olimpias Mfg România – parte a filialei de producție Benetton, Olimpias – și-a redus puternic activitatea în ultimii ani. În 2020, business-ul a însumat doar 1,5 milioane lei, de la 16,4 milioane în anul precedent, cu numai șase angajați. Olimpias deține spații industriale și la Arad, însă ele au fost închiriate unui partener în baza unui contract ce include și o opțiune de achiziție. Eventualul transfer de proprietate este programat pentru 2022, relevă datele analizate de Profit.ro.

Benetton a fost unul dintre cei mai mari producători de articole textile din România. Între 2006 și 2020, a produs, prin Olimpias Mfg România, îmbrăcăminte de peste un miliard de euro. Cea mai mare parte a fost livrată în Italia și, mai departe, în magazinele Benetton.

Articolul anterior

KFC recrutează 400 de oameni pentru restaurantele din toată țara

Articolul următor

Nestlé România organizează a cincea ediție a școlii de vară Summer’s Cool și lansează YOUth eBusiness Academy

Articole din aceeași categorie
Total
91
Share