BestJobs: În noiembrie, angajatorii au pus la bătaie mai multe joburi decât acum un an

În luna noiembrie, numărul total de joburi pentru care candidații și-au putut depune CV-ul pe BestJobs a înregistrat o creștere de circa 5 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul în care tot mai mulți angajatori au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajați birouri) și blue collar (lucrători).

Din totalul locurilor de muncă activate în noiembrie, mai mult de jumătate (52 la sută) au fost din categoria white collar, 29 la sută din categoria blue collar, în timp ce 19 la sută au fost pentru posturi de management și coordonare echipe.

Persoanele care au depus cele mai multe candidaturi pentru joburi au fost cele cu vârste între 25 și 34 de ani (33,9 la sută), urmate de cele între 35 și 44 de ani (22,8 la sută). În schimb, interesul tinerilor între 18 și 25 de ani de a candida pentru un job a scăzut cu aproape 40 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Candidații din București, Timiș, Iași și Brașov au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă, în ultima lună. Topul este condus de București-Ilfov (cu peste 70.000 de candidaturi), Timiș (peste 14.000), Cluj Napoca (aproape 8.000), Iași și Brașov (peste 6.000 fiecare). Femeile au fost mai interesate să-și găsească un job. Ele au depus peste jumătate (52,5 la sută) dintre candidaturi.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Primele trei poziții în topul căutărilor efectuate de candidați, în noiembrie, sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, IT și medical & farma, cu circa 60.000 de căutări în total. Topul companiilor care au atras cele mai multe candidaturi a fost condus de Enel (3.462), Alpha Bank (2.374), Genpact (2.199), UniCredit Bank (2.000) și Elefant.ro (1.966).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, conectează la piața muncii peste patru milioane de profesioniști și are peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share