După “Marea demisie”, “Marea săptămână scurtă”: 150 de companii de pe trei continente testează săptămâna de lucru de patru zile

Peste 150 de companii și 7.000 de angajați din SUA, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă, participă la un program-pilot de șase luni, pentru a urmări efectele săptămânii de lucru de patru zile asupra angajaților și angajatorilor.

De la înființarea sa, în 2019, 4 Day Week Global, organizația ce a lansat această inițiativă, a sprijinit companii dintr-o mare varietate de industrii, din întreaga lume, să experimenteze și să implementeze programul redus de lucru, axat pe productivitate, pe baza regulii 100-80-100: 100 la sută din salariu, 80 la sută din timp, în schimbul angajamentului angajaților de a se implica în proporție de 100 la sută.

În ultimul an, 4 Day Week Global a dezvoltat un program-pilot care să-i permită să răspundă creșterii exponențiale ale cererii și interesului pe care le-a înregistrat în legătură cu programul redus de lucru și să pună în legătură managerii și companiile interesate să testeze săptămâna scurtă pentru a colabora, pentru a împărtăși idei, abordări și experiențe. 4 Day Week Global oferă acces la workshop-uri de specialitate, înaintea procesului de testare, ca să ajute angajatorii să planifice întregul proces, la un program de mentorat, la alți lideri care au implementat sau testează programul redus și la cercetări academice.

Marea Britanie & Irlanda

17 companii din Irlanda au început să implementeze săptămâna scurtă pe 31 ianuarie, ca parte a primului program-pilot, iar 71 de companii din Marea Britanie, cu peste 3.300 de angajați, vor începe testele pe 6 iunie. Este cel mai extins proces de reducere a timpului de lucru desfășurat la nivel global, până acum.

SUA și Canada

38 de companii nord-americane, cu un total de 2.300 de angajați, majoritatea din SUA, testează săptămâna de patru zile din 4 aprilie, ca parte a primului program-pilot din America de Nord.

Australia, Noua Zeelandă și Pacific

Până acum, 22 de companii din această regiune s-au înscris în program. Termenul-limită pentru înscrieri este astăzi, iar testele încep din 1 august.

Restul Europei

4 Day Week Global lucrează cu parteneri din toată Europa pentru primul proiect-pilot de pe continent, ce va începe la începutul lui 2023. Lansarea, promovarea, înregistrarea și susținerea preliminară vor avea loc în cursul acestui an și vor include o mare campanie de lansare în Germania. Companiile interesate să se implice în acest proiect pot obține mai multe informații la program@4dayweek.com.

Articolul anterior

A doua viață: JYSK a redeschis magazinul din orașul ucrainean Bucha, distrus în timpul ocupației ruse

Articolul următor

Bosch "construiește" viitori lideri în România, prin Junior Managers Program

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share