Bosch caută viitori manageri. 5 dintre participanții la Junior Managers Program ocupă acum roluri de conducere în companie

Liderul global în furnizarea de tehnologii și servicii continuă formarea viitorilor lideri din organizație, prin lansarea înscrierilor în programul Junior Managers 2022.

Aflat la a noua ediție, programul a fost dezvoltat pentru a oferi oportunități de dezvoltare accelerată absolvenților interesați de poziții de leadership, management și coordonare.

În 2022, oferă opt locuri tinerilor din țară, într-un format personalizat, în domeniile tehnic și comercial, în locațiile Bosch din Cluj, Blaj și Timișoara. Peste 2.500 de tineri și-au arătat interesul față de program până acum. 26 au fost admiși între 2014 și 2021, iar cinci dintre ei ocupă roluri de conducere.

Junior Managers Program (JMP) se adresează tinerilor care își doresc să-și valorifice talentul într-un mediu profesional modern și competitiv, cu acces la experiența internațională, care să constituie un punct de plecare solid pentru viitoarea lor carieră în Bosch. Compania caută persoane care au finalizat studiile sau sunt pe cale să le termine, ori au deja o primă experiență profesională. Experiența internațională sau cea în domenii de interes precum logistică, afaceri internaționale, producție, calitate sau financiar, reprezintă un avantaj.

“În program intră tineri cu rezultate academice excepționale. Ne uităm însă cu atenție la experiențele acumulate în afara orarului academic”, spune Ramona Bădescu, Group Leader HR Grupul Bosch în România și coordonator al programului. Pe lângă rezultatele academice, sunt necesare și abilități și competențe specifice. “Potențialul face diferența pe termen lung. În măsurarea lui, ne uităm la o sumă de trăsături precum curiozitate, autenticitate, empatie, comunicare, dar și abilități analitice”.

Bosch încurajează dezvoltarea tinerilor cu potențial de lideri

JMP are o importanță strategică pentru Bosch, întrucât 90 la sută dintre managerii companiei provin din promovări interne. Cu o durată de 24 de luni, programul este o experiență transformatoare pentru participanți, datorită proiectelor complexe pe care trebuie să le dezvolte și cadrului în care se desfășoară. Candidații vor fi implicați în diferite domenii de activitate din ariile comercială și tehnică, precum inginerie de producție sau calitate, contabilitate, logistică și alte domenii similare. Scopul este de a dezvolta proiecte folosind tehnologii de ultimă generație, cu aplicabilitate imediată în companie.

În funcție de profilul și experiența profesională, dar și de interesul și competențele pe care vor să le dezvolte, urmează un plan personalizat de învățare și muncă ce include de la patru până la șase stații diferite, dintre care o experiență internațională. Sunt încurajați să experimenteze și într-un departament nou, o stație diferită de profilul lor, ca să înțeleagă mai bine modul de funcționare a companiei și să-și crească propria capacitate de adaptare.

Pentru ediția 2022 sunt disponibile opt locuri – patru la fabrica Bosch din Cluj, dedicată componentelor electronice auto, două la fabrica din Blaj, unde se dezvoltă tehnologii industriale și soluții de mobilitate, și două la Bosch Service Solutions din Timișoara, divizie ce oferă servicii de business și soluții de externalizare a proceselor de afaceri.

Participanții au acces la tehnologii și paradigme de lucru de ultimă generație, precum Industria 4.0 și cloud engineering pentru formarea viitorilor experți în domeniul tehnic sau AIoT (Inteligența Artificială combinată cu Internetul lucrurilor) și conectivitate pentru soluții de mobilitate și conducere autonomă.

Experiență diversă și complexă la nivel mondial

Unul dintre punctele-cheie ale programului este reprezentat de încrederea și susținerea pe care participanții o primesc din partea unor mentori experimentați. Au acces și la un grup de Alumni JMP din toată lumea, fapt ce le poate folosi în dezvoltarea lor în companie. Rețeaua profesională valoroasă din JMP îi ajută să învețe continuu de la mentorii lor, să colaboreze mai bine și să lucreze mai eficient.

Programul include beneficii specifice stilului modern de lucru și posibilitatea de a lucra în regim de telemuncă. JMP are o durată de maximum 24 de luni, însă are la bază un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, iar data intrării în program este flexibilă. Absolvenții își cresc șansele de a ocupa poziții cu rol de conducere după încheierea programului. În plus, au la dispoziție resurse creative pentru activitățile și proiectele lor prin accesul la spații de muncă care inspiră (IWC – Inspiring Working Conditions), un concept întâlnit la nivel global în Bosch. 

Informații suplimentare despre Junior Managers Program (JMP) pot fi găsite aici, iar cei interesați pot candida aici.

DESPRE GRUPUL BOSCH

Este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități. Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, Bosch operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, tot în Blaj, și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. O filială a BSH HausgeräteGmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.

Articolul anterior

Continental are nevoie de 2.500 de oameni, în Germania, numai în acest an, și cere relaxarea legislației pentru "importul" de muncitori străini

Articolul următor

Office with a view: Angajații agenției de comunicare Oxygen pot lucra de la #OxyNest - casa Oxygen de la munte

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share