Schaeffler Day pentru studenți – eveniment cu un dialog autentic despre provocările carierei de inginer

Peste 90 de studenți au participat la Schaeffler Day, evenimentul marca Schaeffler România – un prilej perfect pentru studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania să cunoască Schaeffler România, chiar în locația de producție din Brașov.

Focusul celei de-a noua ediții a fost pus pe provocările pe care un inginer le întâmpina în cariera sa, informații pe care studenții le-au putut afla în prelegerea susținută de experți ai companiei.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în care cei peste 90 de studenții ai Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia să afle direct de la specialiștii în domeniu despre:

  • Factori de succes în Managementul proiectelor de dezvoltare produs @ Schaeffler. În acest workshop a fost abordată atât partea teoretică, prin prezentarea procesului de dezvoltare al produsului, clasificarea proiectelor, departamente implicate în procesul de dezvoltare produs și activități specifice de Project Management, cât și partea practică, prin scenariul de simulare al unui proiect de dezvoltare împreună cu echipa, cu accent pe rolul project managerului și al factorilor de succes.  
  • Uzura componentelor și cauze rădăcină. Workshop-ul i-a introdus pe studenți în mecanismele teoretice de deteriorare a unor piese automotive (din motor și din cutia de viteză) și le-au fost prezentate principalele tipuri de defecte ce împiedică aceste produse să-și îndeplinească performanțele proiectate.
  • Evoluția electromobilității, diferite soluții constructive. Studenții au primit informații despre istoria autovehiculelor electrice, niveluri de electrificare implementate actual de constructorii de autovehicule, tipuri de autovehicule hibride și componența unei punți electrice. Informațiile dobândite au putut fi aplicate apoi într-o aplicație practică de hibridizare a unui vehicul echipat cu propulsie termică.
  • Noi perspective ale dezvoltării de produs. Studenții au putut să descopere procesul dezvoltării de produs, actorii implicați și o parte din proces, prin selecția și calcul rulmenți pentru o aplicație definită.

Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone-cheie de producție, acolo unde studenții au avut ocazia să vadă pusă în practică teoria din workshop-uri. Monopostul BS23 și echipa BlueStreamline au fost prezenți în premieră în locația de producție de la Brașov. Monopostul realizat și cu produse Schaeffler, made în RO, a reprezentat o atracție de interes și pentru studenți, și pentru angajații Schaeffler.

Schaeffler susține echipa de studenți BlueStreamline a Universității Transilvania, participantă în Formula Student, o competiție internațională de design în care echipe de studenți din toată lumea concurează între ele cu mașini de curse pe care le-au proiectat și fabricat de la zero.

Echipa de curse BlueStreamline (Formula Student), alături de Monopostul BS23 la Schaeffler România.
Foto: Schaeffler (Andrei Bucătaru)

DESPRE SCHAEFFLER ROMÂNIA

Este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002, produce la Brașov componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. În una din cele mai mari fabrici din țară, cu circa 5.000 de angajați, compania este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Are o prezență activă în mediul educațional și prin proiecte de implicare socială.

De peste 75 de ani, Grupul Schaeffler promovează inovații și soluții remarcabile în domeniul motion technology. Cu tehnologii, produse și servicii revoluționare pentru mobilitatea electrică, motoare eficiente în CO₂, soluții pentru șasiu, Industria 4.0, digitalizare și energii regenerabile, este un partener de încredere pentru a face mișcarea mai eficientă, mai inteligentă și mai sustenabilă, pe parcursul întregului ciclu de viață.

Ca Motion Technology Company, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații de transmisie și șasiuri și soluții de rulmenți și rulmenți cu alunecare pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.400 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.250 de cereri de brevet în 2022, este a patra cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share