Brașov: IAR va produce în exclusivitate elicopterul H215M, pentru Airbus

Airbus Helicopters şi IAR au semnat “un Acord General de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M – un aparat de zbor greu, bimotor”.

IAR va deveni contractor principal pentru orice comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită. “Acest acord de exclusivitate este rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR şi Airbus Helicopters. IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licenţă, datorită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters, şi abia aşteptăm să ne implicăm în personalizarea şi producerea elicopterului H215M”, declară Neculai Banea, directorul general al IAR. “Este o etapă importantă în efortul de a construi un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinşi că relaţia aceasta va mai dura 50 de ani şi că H215M va corespunde total necesităţilor Armatei române”, completează Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters.

Compania Airbus Helicopters este prezentă în România de peste 15 ani, prin centrul de întreţinere şi reparaţii Airbus Helicopters România. Cifra de afaceri a societăţii este generată în proporţie de 75 la sută de contractele pentru export. Noua fabrică Airbus Helicopters Industries din Ghimbav, cu suprafaţa de 10.000 de metri pătraţi, a fost inaugurată în 2016 şi va găzdui producţia elicopterului H215 în România. Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2016 a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi.

IAR Braşov este o companie de stat, lider naţional în domeniul aeronauticii, specializată în producerea şi mentenanţa elicopterelor. În 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro şi 316 angajaţi. IAR Braşov oferă pentru Armata română şi clienţii internaţionali servicii diversificate, precum mentenanţă, reparaţii, modernizarea elicopterelor militare şi aprovizionarea cu piese de schimb.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share