“Giganții” Continental și Amazon Web Services (AWS) vor lucra împreună într-un parteneriat, pentru a dezvolta Continental Automotive Edge (CAEdge) – o platformă modulară de hardware și software ce conectează vehiculul la cloud și are o bancă de lucru virtual care oferă numeroase opțiuni de a dezvolta, furniza și oferi mentenanță de software de sistem.
Acest lucru va permite conducătorilor auto să integreze funcțiile pe care le doresc în viitor pe toată durata de viață a vehiculului lor, descărcând rapid și ușor actualizările de software. Platforma va oferi viitorilor producători de mașini și partenerilor un mediu de dezvoltare pentru arhitectura vehiculelor bazată pe software, pe care o pot utiliza pentru a implementa soluții software, senzori și big data, într-un interval mult mai scurt față de timpul de dezvoltare necesar anterior.
Ca urmare, software-ul vehiculului poate fi dezvoltat și testat mai eficient și mai sigur și lansat direct pe vehicule. Pentru a aduce pe piață CAEdge, peste 1.000 de dezvoltatori ai companiei vor exploata potențialul oferit de cele mai noi tehnologii, susținut de AWS. Platforma este deja testată în dezvoltarea de serie a unui producător de automobile și va fi disponibilă altor clienți de la finalul anului.
O echipă de dezvoltare avansată din centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Continental din Timișoara este implicată în acest proiect. Echipa din Romania a fost implicată activ în proiectul CAEdge de la lansarea lui. Activitățile sunt legate de definirea și implementarea noii architecturi High Performance Computing în vehicule și prelucrarea datelor folosind tehnici de machine learning în cloud.
Într-un prim pas, Continental și AWS vor instrui în tehnologiile cloud AWS peste 1.000 dintre cei 20.000 de experți în software și în tehnologii IT ai companiei Continental, cu accent pe învățarea automată, astfel încât să poată continua să îmbunătățească CAEdge și să lucreze împreună cu producătorii de autoturisme la noi soluții de mobilitate.
Circa 20.000 dintre cei peste 51.000 de ingineri care lucrează pentru Continental sunt deja experți în domeniile software și IT. Compania are deja peste 900 de experți în AI (artificial intelligence) și, până în 2022, va avea circa 1.900. Crearea de valoare prin software înregistrează o creștere procentuală de două cifre în fiecare an. Continental este primul furnizor din industria auto care a furnizat un computer central, pentru seria ID Volkswagen, și are deja comenzi, în valoare de peste patru miliarde de euro, de la mai mulți producători de automobile, pentru computere performante.
CONTINENTAL ÎN ROMÂNIA
Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului german sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.