Brașovenii de la Flashnet “duc” iluminatul public inteligent în Washington, D.C.

Capitala SUA a ales o soluţie de iluminat public inteligent dezvoltată în orașul de sub Tâmpa, pentru a gestiona inteligent cele 75.000 de corpuri de iluminat din oraș, într-un proiect de 309 milioane de dolari, desfășurat pe o durată de 15 ani.

Flashnet, compania brașoveană creată acum 17 ani ca un startup local de tehnologie, a reușit să transforme zeci de orașe din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și America de Nord. Mai mult, a plasat pe harta orașelor inteligente și localități românești precum Bacău, Brașov, Iași sau Gheorgheni.

Unul dintre liderii mondiali în domeniu, cu un ritm de creștere ce se va accelera în perioada următoare, compania plănuiește o serie de investiții în cercetare și dezvoltare. Centrul de inginerie de la Brașov se va extinde, iar Flashnet este deja în căutarea unor noi colegi pasionați de tehnologie și dornici să aibă un impact real peste tot în lume.

Cel mai recent proiect, realizat de Flashnet alături de ENGIE North America, este chiar în capitala SUA. Până acum, iluminatul urban din Washington D.C. folosea clasicele lămpi de sodiu, mari consumatoare de energie și fără posibilitatea de a putea fi monitorizate și controlate de la distanță. Consiliul local a decis trecerea spre tehnologia LED și implementarea unei soluții care să îmbunătățească eficiența, securitatea și sustenabilitatea orașului.

Odată cu implementarea sistemului de telegestiune a iluminatului public inteliLIGHT, Washington D.C. va reduce consumul de energie cu peste 50 la sută, iar acoperirea Wi-fi va fi putea fi extinsă în cartierele în curs de dezvoltare. Această inițiativă va aduce beneficii comunității în ceea ce privește siguranța și calitatea vieții, dar va ajuta și municipalitatea să reducă și cheltuielile de mentenanță.

Cum? Washington va avea control deplin asupra infrastructurii de iluminat public, inclusiv capacitatea de a monitoriza și de a gestiona fiecare stâlp de iluminat individual. Sistemul ajută echipele de mentenanță să detecteze orice defecțiune a sistemului în timp real, problemele pot fi remediate imediat, este evitată risipa de resurse, iar calitatea serviciului de iluminat crește.

“Entuziasmul echipei noastre din Brașov, dorința de a fi mereu primii care asimilăm tehnologii noi și determinarea noastră de a construi sisteme deschise, interconectabile, toate au contribuit la succesul inteliLIGHT”, spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.

DESPRE FLASHNET

Înființată în 2005 în Brașov, integrează și implementează tehnologii hardware și software de ultimă generație, pentru a construi sisteme de management pentru orașe inteligente și rețele de utilități. Este parte a grupului Lucy, din Marea Britanie, din iunie 2022.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share