Candidații fără experiență, la mare căutare: 4 din 10 joburi postate în 2023 au țintit categoria entry-level

Foto: freepik

39,6 la sută dintre joburile postate anul trecut au vizat candidații entry-level, respectiv pe cei care au între 0 și 2 ani de experiență.

28,4 la sută dintre angajatori au căutat candidați cu un nivel mediu de experiență (2-5 ani) și 21 la sută acceptau inclusiv candidați fără niciun fel de experiență, relevă a opta ediție a raportului anual Review & Trends, realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

8,4 la sută dintre joburi s-au adresat seniorilor – candidații cu cel puțin cinci ani de experiență – și 2,6 la sută managerilor. Procentele sunt raportate la un număr total de 370.000 de joburi postate în 2023.

“Procentele mai mici aferente pozițiilor de seniori și manageri se explică și prin faptul că 2023 a fost un an în care am văzut mai puține mișcări de carieră pe aceste două niveluri profesionale. Managerii și specialiștii au fost mai puțin predispuși să-și schimbe jobul, au fost mai stabili decât în alți ani și, prin urmare, s-au eliberat mai puține posturi de acest tip pentru care a fost nevoie să se găsească înlocuitori”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.

Candidații cu un nivel scăzut de experiență au fost nu doar cei mai căutați, ci și cei care au aplicat cel mai mult. Mai mult de jumătate dintre cele 11 milioane de candidaturi au mers către joburile entry-level. Pentru al patrulea an consecutiv, categoria 18-24 de ani rămâne a doua cea mai activă grupă de vârstă, la distanță mică de primul loc, ocupat de candidații de 25-35 de ani. Este și segmentul care a înregistrat o dinamică ascendentă în a doua jumătate a anului, față de prima. Numărul candidaturilor din partea categoriei 25-35 de ani a scăzut ușor în celelalte luni, față de debutul anului.

Domeniile cele mai căutate de candidații entry-level au fost retail, call-center/ BPO, servicii, IT/ telecom, banking, turism, advertising/ marketing/ PR și industria alimentară. “Acestea sunt și domeniile care au cele mai multe joburi disponibile pentru aflați la început de carieră sau pentru cei care vor să se angajeze într-un domeniu nou, în care nu au multă experiență. Pentru mulți tineri, sunt considerate <punți> de trecere spre alte domenii și locul în care pot deprinde un prim set de abilități profesionale”, explică Roxana Drăghici.

15,7 la sută dintre candidaturile entry-level au mers către joburile remote și doar 1,7 la sută dintre candidați au fost interesați de ofertele de muncă din străinătate. ”Comparativ cu mediile generale, îi vedem la fel de puțin dispuși să plece în alte țări, însă reprezintă categoria profesională care își dorește cel mai multă să aibă opțiune de a lucra exclusiv de acasă sau și de acasă”, arată Roxana Drăghici.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net la nivel național (pentru toate domeniile), pentru cei din segmentul entry-level, este de 3.400 de lei, însă așteptările salariale pe care le au ei urcă până la 4.500 de lei.

DESPRE EJOBS

Este cea mai mare platformă de locuri de muncă din România. Candidații au acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pentru recrutori și angajatori, oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri și soluții de recrutare eficiente.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share