5.000 de lei net, salariul minim pe care îl cer tinerii din IT&C pentru joburile entry-level

Foto: Brooke Cagle

Media salariilor dorite de participanții la programele de internship de încadrează între 1.700 și 3.000 lei net, potrivit răspunsurilor a peste 750 de respondenți la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023, realizat de Catalyst Solutions.

Pentru joburile entry-level, așteptările salariale ale tinerilor sunt între 3.200 și 5.000 lei. Companiile care își afișează salariul net pentru joburile entry-level disponibile pe Hipo.ro oferă între 2.000 și 8.000 lei, în funcție de industrie.

Tinerii cu studii în IT&C cer, în medie, un salariu net de 5.000 lei, în inginerie – 4.000 lei, în aria business – 3.500, iar în științe sociale – 3.200. Studiul cuprinde și rezultatele din anii anteriori în ceea ce privește media ofertelor salariale cerute de candidați, în funcție de domeniu. Cea mai mare creștere a așteptărilor, din 2021 până în 2023, se remarcă în IT&C.

“Vorbim acum despre o piață a candidaților. Față de anul trecut, cea mai mare creștere în media așteptărilor salariale este în industria IT&C, urmată de inginerie, domeniul business și științele sociale. Față de 2021, cerințele candidaților au crescut considerabil. Acum doi ani, tinerii care aplicau la joburi în IT&C cereau la angajare cu aproape 60 la sută mai puțin față de așteptările lor salariale de acum. Angajatorii sunt conștienți de această creștere și în celelalte industrii, iar din acest motiv aleg să comunice transparent pachetul salarial oferit pentru joburile deschise pe Hipo”, explică Dragoș Gheban, Managing Partner @ Hipo.ro.

Secțiunea Salarii este disponibilă pe Hipo.ro, site de joburi destinat persoanelor care își caută un job și angajatorilor interesați să cunoască ultimele tendințe în ceea ce privește ofertele pe piața muncii din România.

Și în 2023, nivelul salarial continuă să se stabilească în funcție de experiența candidatului și aria de activitate. Conform studiilor realizate de Catalyst Solutions, unul dintre cele mai importante criterii pentru obținerea unui job entry-level este ca tinerii să urmeze înainte un program de internship.

O companie din domeniul HR oferă pentru un job entry-level, adresat candidaților cu minimum un an de experiență, un salariu net de 2.500-3.000 de lei. Un loc de muncă pe același nivel de experiență, în aria customer support-client service, pentru cunoscătorii de limba germană sau franceză, propune un salariu de 4.400-6.000 de lei net. În IT&C, joburile pentru candidații cu 1-5 ani experiență oferă salarii între 4.000 și 8.000 de lei net.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share