Cât poate câștiga un dezvoltator de Java, în România

Un dezvoltator junior de Java poate câștiga un salariu net între 2.500 și 4.000 de lei lunar, în timp ce un senior poate ajunge la venituri lunare de 15.000 de lei, conform Școlii informale de IT (SIIT), unul dintre cele mai importante branduri de educație non-formală din industria IT din România. Un dezvoltator Java mid-level poate ajunge la un salariu net de circa 7.000 de lei.

Ce își doresc angajatorii de la programatorii Java

“Angajatorii care recrutează programatori Java vor să vadă însușirea deprinderilor de a programa corect și respectând principiile object-oriented programming (OOP). Caută o gândire analitică bine dezvoltată și dorința de a învăța lucruri noi. Își doresc ca persoana care candidează pentru un job să înțeleagă cât mai mult din ecosistemul în care se încadrează respectiva poziție”, afirmă Filip Fiat, site manager Școala informală de IT și mentor Java Development.

Școala informală de IT va lansa următorul curs de Java Development pe 18 mai. Cursul costă 1.350 de euro (270 de euro pe lună), durează cinci luni și se desfășoară de-a lungul a două întâlniri pe săptămână. Candidații trebuie să aplice la cursul dorit online, pe scoalainformala.ro, apoi sunt contactați de reprezentanții SIIT pentru a susține un test tehnic și un interviu.

Cursanții sunt în special persoane pasionate de IT. Cei interesați doar de salarii renunță.

“Participanții la curssunt în general persoane care își doresc o schimbare a jobului mai ales pentru a face lucruri noi, dar și persoane pasionate de tehnologie, care nu au avut șansa să facă IT de la începutul carierei. Este vorba mai puțin de persoane care vor în IT doar pentru că se câștigă bine – acestea renunță, deși banii sunt un motiv bun, în general, renunță. Cursul durează cinci luni, dar foarte des am avut cursanți care s-au angajat încă din ultima lună de curs. Timpul minim pentru reconversie profesională ar fi de patru-cinci luni, iar un maximum poate ajunge la 8-12, în cazul în care adaugăm și cursul de inițiere cu durată de două luni. Dintre absolvenții SIIT, 80 la sută își găsesc un job în domeniu în primul an de la absolvire”, adaugă Filip Fiat.

Gândirea analitică, un must

Absolvenții cursului pot candida pentru poziții în companii de programare, inclusiv pe alte limbaje decât Java. Printre acesta se numără joburile de începător pe limbaje precum Python, C++, NodeJS, Go. “Posturile pe care se poate intra în industria IT după un curs la Școala informală de IT, sunt, evident, de începător, dar, pe baza noțiunilor însușite la curs, prin învățare continuă, se poate accede ușor către poziții mid-level. Trebuie să ai timp de investit în învățare, să-ți dorești să înveți și să ai gândire analitică”, explică reprezentantul SIIT.

Școala informală de IT a fost lansată în 2013 și este unul dintre cele mai importante branduri de educație alternativă în domeniul IT din România. În cei șapte ani, peste 5.500 de persoane au absolvit cursurile SIIT în cele mai mari șapte hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova) și din Republica Moldova.

Articolul anterior

Cum poți eficientiza procesele de HR și comunicarea cu angajații, în contextul muncii la distanță

Articolul următor

Unu din doi angajați nu se așteaptă să primească primă de Paști anul acesta

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share