Cea mai importantă universitate din Franța devine partener strategic al Universității Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a semnat un acord de cooperare interuniversitară cu Universitatea Paris-Saclay (UPS) pentru dezvoltarea de activități în parteneriat pe termen lung.

“Dincolo de cooperările UBB cu marile universități ale lumii, în diverse proiecte academice – consorții, granturi, organizații mai exclusiviste etc. -, care reprezintă deja o tradiție la universitatea noastră, UBB are parteneriate bilaterale, adesea strategice, cu astfel de universități. După acceptarea UBB în GUILD – organizația exclusivistă a unora din cele mai reprezentative universități world-class europene -, mă bucur să dezvoltăm acum acest nou parteneriat academic cu una dintre cele mai reprezentative universități ale Franței și ale lumii”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Universitatea Paris-Saclay, care ocupă prima poziție în clasamentul universităților franceze și este una dintre primele 15 universități în clasamentul mondial Shanghai 2020, a rezultat din asocierea, în jurul universității Paris XI Sud-Orsay, a unor institute de elită precum Ecole Normale Supérieure Cachan, AgroParisTech sau CentraleSupélec și a unor universități precum Versailles și Evry.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Cooperarea dintre Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Paris-Saclay va acoperi preponderent domenii precum științele naturii, științele sociale și politice, matematica, dreptul și educația fizică.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share