Cel mai mare dezvoltator de clădiri de birouri din Europa inaugurează prima pistă de alergare pe acoperișul unei clădiri office din România

Skanska inaugurează prima pistă de alergare rooftop din România. Pista are o lungime de 280 de metri și se află pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București.

Pista de alergare este prevăzută cu două benzi circulare ce fac ocolul acoperișului și oferă o priveliște 360° asupra Bucureștiului. Finalizarea pistei a durat patru săptămâni, iar pentru construcția ei s-au folosit 13 tone de tartan. Stratul final este realizat din tartan certificat de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism pentru utilizare în competițiile atletice internaționale.

Clădirile din Campus 6 au 11 niveluri, iar pista se află la o înălțime de circa 42 de metri. Angajații care lucrează în cele două clădiri se pot bucura acum de mișcare în aer liber chiar de la birou sau se pot relaxa în zona special amenajată de lângă pistă, dotată și cu o masă de tenis.

Pista de alergare rooftop din Campus 6 nu este prima de acest tip construită de Skanska. Printre capitalele din Europa Centrală și de Est în care Skanska a integrat acest tip de facilitate pentru angajați se numără Budapesta, unde pista va fi finalizată odată cu livrarea clădirii H2Office, și Praga, unde pista de 150 de metri de pe acoperișul clădirii Visionarya fost dată în folosință în 2018.

Pe lângă noua pistă de alergat, arhitectura clădirilor Skanska oferă oportunități de mișcare chiar și la birou și zone special gândite pentru relaxare și recreere. Skanska încurajează mișcarea și prin utilizarea mijloacelor de transport alternativ și pune la dispoziție servicii de închiriere a bicicletelor sau standuri pentru parcarea bicicletelor angajaților care aleg acest mijloc de transport, încărcătoare solare pentru trotinete electrice, vestiare și dușuri.

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Și-a început activitatea în România în 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele sale oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate, în locații-cheie. Toate proiectele dezvoltate parcurg procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share