Cele mai bune și cele mai rele orașe din lume, pentru expați: Valencia, prima în top, Roma, Milano și Paris – de evitat

66 de orașe și-au făcut loc, anul acesta, în topul realizat de InterNations, cea mai mare comunitate pentru expați din lume, cu circa patru milioane de membri.

Dintre orașele ce apar în Expat City Ranking 2020, Valencia, Alicante, Lisabona, Panama City, Singapore, Málaga, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Madrid și Abu Dhabi sunt cele mai apreciate. În schimb, expații consideră orașul Salmiya, din Kuweit, Roma, Seul, Milano, Nairobi, Paris, Johannesburg, Santiago, Dublin și Hong Kong drept cele mai puțin “prietenoase” orașe pentru străini.

Cinci dintre primele zece orașe din top – Valencia (1), Alicante (2), Lisabona (3), Málaga (6) și Madrid (9) – sunt situate în Peninsula Iberică. Străinii care locuiesc în Valencia sunt deosebit de mulțumiți de asistența medicală locală și de climă, iar cei din Salmiya nu sunt deloc mulțumiți de calitatea vieții și de ușurința de a se stabili în oraș.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Valencia se situează pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește calitatea vieții urbane și indicii costului vieții. 94 la sută dintre expați evaluează pozitiv al doilea aspect, iar 91 la sută consideră că asistența medicală este ușor accesibilă. Aceasta plasează orașul pe primul loc în subcategoria Sănătate și Mediu. Străinii sunt foarte mulțumiți și de climă și vreme (locul 2 în lume) și de opțiunile de agrement (4). În plus, mai mult de patru din cinci (82 la sută) spun că e destul de ușor să găsești o locuință în Valencia. Per ansamblu, orașul spaniol ocupă locul 3 în categoria Finanțe și Locuințe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Singurul punct slab pare a fi calitatea vieții urbane. În subcategoria Locuri de muncă și carieră, Valencia este abia pe locul 62, iar 46 la sută dintre respondenți se declară nemulțumiți de oportunitățile de carieră locale. În plus, 54 la sută dintre ei și-ar dori o economie locală mai solidă.

Salmiya este cel mai puțin recomandată destinație din Expat City Ranking 2020. Străinii care trăiesc aici sunt nemulțumiți de transportul local (locul 61), de serviciile medicale și de mediul înconjurător (66), dar și de climă și de posibilitățile de distracție (66). Expații nu se simt ca acasă (54 la sută), descriu populația locală ca fiind neprietenoasă (48 la sută) și sunt nemulțumiți de viața lor socială (56 la sută). La nivel mondial, ei sunt cel mai puțin mulțumiți de echilibrul dintre viața profesională și cea profesională (41 la sută).

Roma, Milano și Paris, în coada clasamentului

Salmiya este singurul oraș ce depășește Roma, în topul celor mai puțin apreciate destinații pentru expați. Capitala Italiei se află pe ultimul loc la nivel mondial la categoria Calitatea vieții urbane. Apoi, doar opt la sută dintre respondenți sunt mulțumiți de opțiunile de carieră pe care le găsesc aici. Trei din zece sunt nemulțumiți de slujba lor, în general, iar 37 la sută consideră că jobul lor nu este sigur. Mai mult de trei din cinci respondenți sunt îngrijorați de economia din capitala italiană, iar 30 la sută sunt nemulțumiți de echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Nici Milano (locul 63) nu stă cu mult mai bine. Metropola italiană este corigentă la capitolele Finanțe și Locuințe (61) și Calitatea vieții urbane (57). Doar 46 la sută dintre expații de aici sunt mulțumiți de situația lor financiară, iar 34 la sută spun că veniturile gospodăriei nu sunt suficiente pentru a-și acoperi cheltuielile. Pentru mai mult de trei din cinci străini, găsirea locuinței potrivite este o problemă.

Printre “codași” se numără și Parisul (locul 61). Capitala Franței dezamăgește la capitolele Finanțe și Locuințe (62). În jur de trei din zece expați sunt nemulțumiți de situația lor financiară și doar 19 la sută spun că-i ușor să găsești o locuință. Dimpotrivă – 70 la sută dintre ei descriu locuințele din Paris drept inaccesibile. Expații se plâng și că localnicii nu sunt prea prietenoși (40 la sută), iar 56 la sută au dificultăți în a-și face noi prieteni la Paris. Acesta ar putea fi motivul pentru care doar 53 la sută dintre respondenți sunt mulțumiți de viața lor socială din Paris.

Expat City Ranking se bazează pe sondajul anual Expat Insider, realizat de InterNations, care a intervievat peste 15.000 de persoane, în 2020. Pentru ca un oraș să fie inclus în clasament, este nevoie de cel puțin 50 de evaluări din partea unor străini care trăiesc acolo.

Articolul anterior

O franțuzoaică, noul manager de marketing la Via Viticola

Articolul următor

Google amână revenirea la birou a angajaților săi și pregătește săptămâna de lucru flexibilă

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share