Centrul din Timișoara al ZF R&D Tech Center Romania are un nou sediu, în care lucrează 270 de ingineri

ZF R&D Tech Center România din Timișoara – parte din rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a Grupului ZF, unul dintre cei mai mari furnizori de automotive din lume – este prezent, din această toamnă, în hub-ul de business din ansamblul mixt Iulius Town.

Centrul ZF R&D Tech Center România are peste 400 de angajaţi. Din această toamnă, 270 dintre ei lucrează în clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) a ansamblului mixt Iulius Town, la proiecte ce modelează transformarea mobilităţii globale.

ZF R&D Tech Center Timișoara s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed, devenită, din ianuarie 2019, parte din ZF. Compania de tehnologie furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială ce fac posibilă generația următoare a mobilității. Specialiştii din hub-ul de inginerie din Timișoara au competenţe în dezvoltarea de sisteme de direcție și frânare, dar şi de soluții de mobilitate electrică și software. 

“Suntem parte a unui grup cu vizibilitate globală și cu standarde similare. Ca să ne dezvoltăm rapid și sănătos, aveam nevoie de o locație care să ne acopere cât mai multe dintre cerințele de grup și care să vină în sprijinul angajaților noștri. Acestea sunt principalele motive pentru care am ales clădirea UBC 3 din Iulius Town. Planul de dezvoltare este ambițios: sperăm să ne creștem prezența şi să ajungem la 400 de angajați în următorii doi ani, prin dezvoltarea competențelor existente și prin crearea de noi competențe la nivel local, dar cu impact regional și global”, declară dr. Sever Scridon, Managing Director ZF R&D Tech Center Timișoara.

Noile spaţii de birouri au o suprafaţă de 2.800 mp, iar poziţionarea în Iulius Town facilitează accesul angajaţilor la servicii utile în timpul şi după programul de lucru: peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele, food court, cel mai mare centru de health & fitness din țară, piscină semi-olimpică, hypermarket, grădiniţă şi şcoală primară, săli de evenimente, spaţii de joacă pentru copii.

ZF este partener tehnologic oficial pentru Mahindra Racing, una dintre echipele fondatoare din campionatul ABB FIA Formula E, dedicată exclusiv mașinilor electrice. Monopostul Mahindra Racing M8Electro, dezvoltat cu tehnologie ZF, a concurat în competiţii şi a folosit întregul sistem de propulsie furnizat de compania de automotive, inclusiv motorul electric, transmisia și electronica de putere pe bază de Carbură de Siliciu.

United Business Center Timișoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România. Cu patru clădiri de birouri premium, a căror suprafață totală este de 80.000 mp închiriabili, reprezintă o comunitate de business cu peste 40 de companii multinaționale și peste 9.000 de angajați. Clădirea de birouri are o suprafață închiriabilă de 19.000 mp, pe 16 niveluri.

Iulius Town Timișoara integrează cea mai mare zonă de retail din afara Bucureştiului, de 105.000 mp, servicii medicale și nu numai, birouri ale instituțiilor publice, un parc de cinci hectare, cu facilități de entertainment, dining și loisir. Oamenii care își desfășoară activitatea în Iulius Town beneficiază de un program de loialitate dedicat, care le oferă discounturi de până la 25 la sută la magazinele, restaurantele și serviciile din ansamblu. 

DESPRE ZF

Este o companie de tehnologie la nivel global. Furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, ce fac posibilă generația următoare a mobilității. În cele patru domenii tehnologice privind controlul mișcării vehiculelor, siguranței integrate, conducerii automate și mobilității electrice, oferă soluții complete în materie de produse și software pentru producătorii de vehicule consacrați și pentru furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare, și electrifică o gamă extinsă de tipuri de vehicule. Are circa 5.000 de angajați în cinci locații din România (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Își desfășoară activitatea în 188 unități de producție din 31 de țări şi are 157.500 de angajați.

Articole din aceeași categorie
Total
26
Share