CEO-ul care și-a concediat 900 de angajați în trei minute, pe Zoom: “Dacă ești în această convorbire, ghinion!”

Vishal Garg, CEO-ul Better.com, și-a concediat nouă la sută dintre angajați înainte de Crăciun, în timpul unui webinar organizat pe Zoom. Acum are remușcări.

“Dacă ești în această convorbire, faci parte din grupul ghinionist ce va fi concediat. Contractul tău de muncă este reziliat, cu efect imediat”, le-a spus Garg celor 900 de angajați, în decembrie.

CEO-ul promisese un e-mail de follow-up de la HR – dar un fost angajat a declarat pentru CNN Business că a pierdut imediat accesul la computerul, telefonul, e-mailul și mesageria companiei, inclusiv la canalele Slack.

Garg și-a luat un concediu la scurt timp după apel. La momentul respectiv, Better a anunțat că a angajat o firmă terță pentru a face o “evaluare a conducerii și a culturii”, ale cărei recomandări “vor fi luate în considerare pentru a construi o cultură durabilă și pozitivă pe termen lung”.

CEO-ul Better.com a revenit la muncă săptămâna trecută și le-a trimis o scrisoare angajaților rămași în companie. “Înțeleg cât de grele au fost aceste ultime săptămâni. Îmi pare foarte rău pentru anxietatea, distragerea atenției și jena pe care acțiunile mele le-au provocat. Am petrecut mult timp gândindu-mă la locul în care se află compania și la tipul de management de care Better are nevoie… și la liderul care vreau să fiu”.

Este o schimbare de ton față de o postare pe care Garg a scris-o în urmă cu câteva săptămâni, pe rețeaua profesională Blind, în care a acuzat o parte dintre angajații concediați că “fură” de la colegi și clienți, că sunt neproductivi și lucrează doar două ore pe zi. CEO-ul Better.com a întărit apoi aceste afirmații într-un interviu pentru Fortune.

Better.com este evaluată la 6,9 miliarde de dolari. Compania s-a clasat pe locul I pe lista LinkedIn Top Startups în 2021 și 2020. Creditorul ipotecar finanțat de Softbank a încercat să intre în bursă, dar a amânat aceste planuri din cauza repercusiunilor generate de modul în care Garg a gestionat concedierile.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share