Marea Revenire la Birou: Munca de acasă nu va mai domina piața muncii în 2022

Principala tendință care va domina piața muncii în 2022 nu va mai fi munca de acasă, ci formatul hibrid – un mix între lucrul remote și cel de la birou, relevă o analiză a companiei de soluții de resurse umane K2S-Key 2 Success.

Tabloul tendințelor din 2022 este completat de o accelerare a inteligenței artificiale (IA), integrarea programelor de sănătate mintală în rândul angajaților, accentul pus pe abilități, nu pe roluri, dar și monitorizarea productivității la locul de muncă. Principala provocare a companiilor va fi să găsească un echilibru între așteptările angajaților – tot mai mari – cu privire la un program de lucru flexibil chiar și de acasă, menținerea unei culturi organizaționale solide și lucrul în echipă.

“În jur de 90 la sută dintre angajații români, manageri sau specialiști, sunt mulțumiți de libertatea crescută pe care o aduce munca de tip hibrid, ceea ce sugerează că aceasta va fi, probabil, o tendință ce se va impune pe termen mediu și lung. 2022 vine cu noi provocări pentru angajatori – în special din zona de reinventare continuă a procedurilor și proceselor, coeziunii echipei și comunicării interne.

Aceasta din urmă suplinește prezența fizică limitată la locul tradițional de muncă și echilibrează impactul negativ produs de știrile despre pandemie. Toate acestea vor pune în continuare presiune pe top management și pe departamentele de resurse umane, de a asculta mai mult sugestiile angajaților și de a crea programe prin care angajații să se simtă conectați și motivați”, declară Valentin Dima, Consultant Senior la K2S.

În România, circa 18,4 la sută dintre angajați au început să lucreze de acasă ca urmare a pandemiei, în timp ce media europeană este de 36,8 la sută. La nivel global, 70 la sută dintre angajați vor să aibă în continuare acces la opțiuni flexibile de lucru remote și 65 la sută își doresc să lucreze mai des alături de colegii lor.

Forumul Economic Mondial previzionează că IA și automatizarea vor duce la crearea a 97 de milioane de noi locuri de muncă până în 2025. IA va fi folosită în primul rând pentru a automatiza o serie de activități repetitive, pentru a le permite angajaților să se concentreze asupra unor activități care necesită o muncă mai complexă, creativitate sau inteligență emoțională.

De exemplu, avocații vor folosi tehnologia pentru a reduce timpul petrecut în revizuirea istoricelor de caz pentru a găsi precedente. Medicii vor avea capacități de viziune computerizată pentru a analiza dosarele medicale și pentru a pune un diagnostic.

Angajatorii încep să înțeleagă importanța critică a integrării strategiilor de sănătate și bunăstare a angajaților, inclusiv sănătatea mintală, în obiectivele companiilor, și caută să reinventeze definiția bunăstării la locul de muncă. Din perspectiva angajatului, concentrarea pe dezvoltarea abilităților, mai degrabă decât pe dezvoltarea unui rol, îl va poziționa mai bine pe piața muncii, ca să-și valorifice apoi noile oportunități de carieră. Schimbarea focalizării de la roluri la competențe va fi o tendință-cheie și pentru organizații, și pentru angajați, în 2022, apreciază specialiștii K2S-Key 2 Success.

Înființată în 2009, K2S-Key 2 Success este singura companie de soluții de resurse umane care oferă integrat tot spectrul de servicii strategice adapate nevoilor companiilor: recrutare și retenție pentru nivelurile de senior și middle management sau roluri operaționale și de specialiști, dezvoltare și transformare organizațională, consultanță privind cultura organizațională sau outplacement, inclusiv servicii de mental health support, wellbeing sau coaching.

Articolul anterior

10 cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui om de HR

Articolul următor

CEO-ul care și-a concediat 900 de angajați în trei minute, pe Zoom: "Dacă ești în această convorbire, ghinion!"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share