CEO-ul Zalando, cel mai mare retailer online din Europa, demisionează pentru a acorda prioritate carierei soției sale

Co-CEO-ul Zalando SE, Rubin Ritter, a informat conducerea companiei că va renunța la rolul său actual în 2021.

Rubin Ritter, al cărui mandat în fruntea Zalando urma să se încheie abia în noiembrie 2023, a luat această decizie pentru a-i permite soției să-și construiască propria carieră. “Decizia mea este rezultatul multor luni de analiză atentă. După mai mult de 11 ani extraordinari, în care Zalando a fost prioritatea mea, simt că este timpul să dau vieții mele o nouă direcție. Vreau să aloc mai mult timp familiei mele, care este în creștere. Eu și soția mea am fost de acord că, în următorii ani, ambițiile sale profesionale ar trebui să aibă prioritate”, spune Rubin Ritter.

Din 2010, Robert Gentz, David Schneider și Rubin Ritter conduc Zalando într-o echipă formată din trei co-CEO. În acest timp, compania a crescut de la o startup la cea mai importantă platformă online din Europa pentru modă și stil de viață, cu 14.000 de angajați și un rulaj de peste zece miliarde de euro, în 2020. Robert Gentz și David Schneider vor continua să conducă Zalando după plecarea lui Rubin Ritter.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Înființată la Berlin, în 2008, platforma Zalando are peste 35 de milioane de clienți activi pe 17 piețe și oferă îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și produse de înfrumusețare. Sortimentul de mărci comercializate variază de la branduri internaționale până la etichete locale.

Rubin Ritter este co-CEO al Zalando și membru al consiliului de administrație de când s-a alăturat companiei, în 2010. Este responsabil pentru strategie și comunicare. Între 2007 și 2009, a lucrat la McKinsey & Company. A absolvit WHU – Otto-Beisheim Graduate School of Management, în 2007, cu licență în administrarea afacerilor. În 2006, a primit un MBA de la Universitatea din Texas (SUA).

Articolul anterior

Trencadis are un nou director financiar

Articolul următor

Studiu: De ce le e cel mai dor românilor, în pandemie: nu vor să revină la birou, ci la călătorii și ieșiri în oraș

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share