Cine au fost cei mai activi angajatori în primul trimestru din 2017

Foto: obi.edu

Cei mai mari 50 de angajatori de pe piața locală, în funcție de numărul de locuri de muncă disponibile, au căutat să recruteze, în total, aproape 5.600 de angajați, în primul trimestru din 2017.

Cele mai multe joburi au fost scoase la bătaie în industrii precum retail, BPO, auto, în sectorul farmaceutic, dar și în cel bancar sau de telecomunicații, arată datele eJobs Group, compania ce deține cea mai mare platformă de recrutare online de pe plan local. Românii aflați în căutarea unui nou loc de muncă, în primele trei luni ale anului, au avut la dispoziție circa 700 de joburi noi în companiile de retail clasate în top 50 cei mai activi angajatori pe eJobs. Cele mai multe poziții au fost deschise la Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) și Mega Image (78). Un număr similar de joburi a fost disponibil și în companii de BPO, precum Accenture, Genpact sau Wipro.

În clasament urmează sectoarele auto & transporturi și farmaceutic, cu peste 500 de poziții disponibile fiecare, în companii auto ca Renault Grup sau transportatori precum Geotrade International, respectiv Farmacia Punkt, Mediplus sau Farmexpert. Circa 350 de poziții au fost disponibile și în sectorul financiar bancar. Cei mai activi angajatori pe eJobs, în primele trei luni, au fost Banca Transilvania, BCR, ING Bank și Garanti Bank. Printre celelalte sectoare clasate în top se numără telecomunicațiile, cu aproximativ 250 de joburi, distribuția, cu 240, și industria jocurilor, cu 230 de poziții disponibile în primele trei luni din 2017.

Preferințele candidaților coincid cu clasamentul celor mai activi angajatori. Companiile din retail au strâns peste 45.000 de candidaturi pentru joburile publicate pe eJobs, în primul trimestru. Foarte căutate au fost și locurile de muncă din domeniul distribuției. Cel mai activ angajator din domeniu, Interbrands, a atras în jur de 15.000 de candidați pentru cele peste 110 poziții deschise. Joburile din sectoarele auto și farmaceutic au atras peste 7.500 de aplicanți fiecare. “Este încurajator că în primul trimestru din 2017 se confirmă semnalele de creștere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în ultima parte a anului trecut. În continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO și auto, însă vedem un interes accentuat și în zone care au cunoscut o scădere în ultimii ani, cum este de exemplu industria bancară”, declară Bogdan Badea, Head of Sales eJobs.

După Capitală, cele mai multe joburi au fost disponibile în vestul țării

Clasamentul regiunilor cu cele mai multe locuri de muncă publicate pe eJobs este condus de București, cu 17.756, și de vestul și nord-vestul țării, unde companiile au pus la bătaie aproape 13.200 de joburi. În partea de est (nord-est si sud-est) au fost aproape 8.000 de poziții deschise, iar companiile din centrul țării au căutat să recruteze peste 5.400 de angajați. Regiunea de sud-Muntenia a înregistrat 3.148 de joburi pe platforma eJobs, în primul trimestru din 2017.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share