VIDEO. O “bijuterie” de afacere

Foto: Contemporia

A început ca un hobby, dar s-a transformat într-o afacere. Ioana Streza și Alexandru Burlacu au 30 de ani și sunt împreună din studenție. Amândoi sunt eroii unui nou episod al campaniei Agerpres – Tânăr de România.

Ea este arhitect, el inginer de telecomunicații. Înainte de a lansa propriul business, aveau joburi ce presupuneau multă muncă de birou. Dornică de o provocare, Ioana a decis să-și direcționeze potențialul creativ către o pasiune. În urmă cu trei ani, a găsit un curs de bijuterii în metal.

Atunci când a văzut că i-a stârnit interesul, Ioana i-a făcut cadou lui Alex cursul, ca să descopere și el cum este să creezi o bijuterie. Entuziasmați de rezultate, au continuat să dea naștere unor piese unice, realizate manual. La început, au luat totul ca pe un mod plăcut și creativ de a petrece timpul liber. Treptat, au investit tot mai mult timp și resurse materiale. Au înființat o firmă, iar investiția inițială a fost de 5.000 de euro, bani cu care au cumpărat primele unelte și primele stocuri de material.

S-au lovit de problemele oricărui întreprinzător, legate de livrare, promovare sau gestionarea stocului. Pentru a le fi mai ușor, au urmat cursuri online de antreprenoriat. Când au realizat că nu mai aveau timp să se împartă între joburi și afacere, s-au dedicat exclusiv business-ului și acum au ajuns la o cifră de afaceri de 30.000 de euro. Pentru bijuteriile contemporane, Ioana și Alex folosesc argintul, aurul, pietre prețioase și semiprețioase, iar materia primă provine din România și Germania. Fiecare bijuterie începe cu un concept și o schiță pe hârtie, iar inspirația vine din orice, fie că este o melodie, un film sau o carte.

Pentru Alex și Ioana, diferența dintre a fi angajat și a avea propria afacere este motivația, bucuria de a lucra pentru sine, de a construi ceva pentru ei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share