Foto: grupobcc.com

Xavier Sala-i-Martin, profesor la Columbia University, va fi distins joi, 6 aprilie, cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai.

Absolvent al Universității Autonome din Barcelona (1985), Xavier Sala-i-Martin a urmat doctoratul în științe economice la Universitatea Harvard (1990), iar acum este profesor al Departamentului de Științe Economice al Columbia University (New York, SUA), dar și profesor asociat al Universității Pompeu Fabra de Barcelona.

Contribuțiile științifice de excepție ale prof. Sala-i-Martin vizează trei domenii de maximă importanță: creșterea și convergența economică, inegalitatea distribuirii veniturilor și sărăcia, respectiv competitivitatea economică. Cercetările sale constituie unul dintre punctele de pornire ale filosofiei fundamentale a Uniunii Europene privind convergența economică.

Pe lângă contribuția sa semnificativă în domeniul cercetării economice, prof. Xavier Sala-i-Martin are o bogată experienţă jurnalistică, dar şi managerială şi sportivă. Timp de mai mulţi ani, a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei Economice a clubului de fotbal FC Barcelona şi a preluat, pentru o perioadă, chiar funcţia de preşedinte interimar al clubului spaniol de fotbal (2006).

Programul oficial al lui Xavier Sala-i-Martin va include – pe lângă ceremonia de joi, de ora 11, în Aula Magna a UBB, și întâlnirile cu reprezentanții UBB – și o vizită la clubul de fotbal Universitatea Cluj.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Ministrul Sănătăţii: Medicii care “îşi permit” să ţină pacientul în sala de aşteptare, fără cod roşu, vor fi amendați

Sorina Pintea a anunțat că va continua să facă vizite inopinate în…

Datele angajaţilor UniCredit, puse în vânzare, după ce o platformă de recrutare din România a fost atacată de hackeri

După un atac al hackerilor, ce au vizat o platformă de recrutare…

L. Orban, despre medicii care lucrează și la stat, şi la privat: Dacă nu s-ar da otova banii la stat, n-ar avea timp să-şi formeze şi clinică privată

Premierul Ludovic Orban  spune că se gândeşte la un sistem prin care…

Ministrul Sănătăţii: “80 la sută dintre manageri nu au ce căuta în sistem”

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, avertizează că va continua controalele inopinate în unităţile…