INVESTIȚIE. În 15 iulie, la Chișineu-Criș au demarat lucrările pentru construcția a peste 12.000 mp de hale industriale destinate producției de profile de aluminiu și ansambluri de profile de aluminiu cu barieră termică.

În pofida situației incerte prin care trecem de câteva luni, producătorul de profile din aluminiu HAI Extrusion, din Chișineu-Criș, județul Arad, se află în plină ascensiune.

(P) HAI Extrusion este în plin proces de extindere cu o hală nouă de producție, cu două linii de extrudare profile din aluminiu și zone de ambalare, logistică și fabricație, unde vor activa circa 60 de angajați noi. Noii colegi vor fi recrutați în perioada următoare – o parte dintre ei se vor alătura companiei în noiembrie 2020, iar următorii în perioada ianuarie-aprilie 2021.

Momentan, în fabrica din Chișineu-Criș lucrează peste 200 de angajați. Din punct de vedere al diversității, compania stă foarte bine, în special pentru acest sector al industriei: ponderea femeilor reprezintă circa 43 la sută, din echipă fac parte oameni de diferite naționalități, iar vârsta medie a angajaților este de 34 de ani.

Oferta pentru membrii echipei

În această perioadă, angajații HAI Extrusion beneficiază de un program de lucru flexibil. Acolo unde este posibil, compania a introdus regimul de telemuncă și oferă programe de instruire online și programe-suport, pentru ca oamenii care lucrează remote să fie în permanentă legătură cu ceilalți colegi. Potrivit conducerii companiei, pentru toți membrii echipei, HAI Extrusion propune venituri salariale atractive, o masă caldă/ zi, în regim de catering, tichete de masă în valoare de 20 de lei/ zi lucrătoare, abonament la clinici private, atât pentru angajați, cât și pentru ceilalți membri ai familiilor lor, asigurare de accident, și organizează diverse activități pentru angajați și pentru copiii lor. În fiecare an, toţi angajaţii au asigurate prime de Paşti, cadouri de 1 şi de 8 martie, iar copiii primesc cadouri de Moș Crăciun. În vremurile “normale”, nu lipsesc nici evenimentele la care participă familiile angajaților.

“Sănătatea și siguranța colegilor noștri, dar și ale comunității, reprezintă o altă preocupare a noastră. Angajaţii care au avut probleme de sănătate au fost susţinuţi financiar suplimentar, pe lângă obligaţiile legale. Pe de altă parte, împreună cu colegii din departamentul EHS (protecția muncii) organizăm diverse evenimente  orientate spre prevenția bolilor, campanii de donare de sânge și alte campanii de informare”, precizează conducerea companiei. Convinsă că poate aduce o contribuție în viața oamenilor și că le poate oferi șansa de a-și schimba viața, prin servicii medicale și suport material, HAI Extrusion se implică și în diverse cauze sociale.

Angajații HAI Extrusion nu ratează nici un prilej pentru a da o mână de ajutor comunității din care fac parte.

În urmă cu câteva săptămâni, în parteneriat cu alți colaboratori, HAI Extrusion a contribuit la dotarea grădiniței din Chișineu-Criș cu paturi și mobilier suplimentar, soluții dezinfectante și de igienă, pentru a asigura desfășurarea activității copiilor și personalului grădiniței în condiții de siguranță. “Suntem o echipă tânără, implicată în viața comunității în care trăim și în care ne desfășurăm activitatea. Un proverb tibetan spune: <Un copil fără educație este ca o pasăre fără aripi>. Prin urmare, în fiecare an, desfășurăm deja cunoscutul proiect <Înapoi la școală>, prin care le oferim copiilor angajaților noștri – dar și celor mai puțin norocoși, din localitate și împrejurimi – un ghiozdan complet echipat pentru școală sau grădiniță. Pentru noi, educația este o prioritate și o tratăm ca atare”, explică Dana Berar Peter, Manager Resurse Umane la HAI Extrusion Chișineu-Criș.

Investiții de 8,5 milioane de euro, în fabrica din Chișineu-Criș

În februarie 2020, compania austriacă Hammerer Aluminium Industries Gmbh a preluat unitatea de extrudare profile de aluminium din Chișineu-Criș, deținută de Hydro Extrusion. Prin această achiziţie, unul dintre cei mai importanți jucători din industria europeană de profil și-a extins capacităţile și a făcut încă un pas în dezvoltarea strategică în toate cele trei divizii – Construcţii, Industrie și Transporturi.

În 15 iulie, au demarat lucrările pentru construcția a peste 12.000 mp de hale industriale destinate producției de profile de aluminiu și ansambluri de profile de aluminiu cu barieră termică. Întreaga investiție se apropie de 8,5 milioane de euro.

HAI Extrusion Chișineu-Criș funcționează cu două linii de extrudare, este dezvoltată pe o suprafață de 140.000 mp, din care 10.000 mp reprezintă spații construite, iar capacitatea de producție este de circa 22.000 tone pe an. HAI mai deţine în România o fabrică în Sântana, în apropiere de Arad. Produsele grupului HAI pot fi găsite în sectorul construcţiilor, în tehnologia auto și de transport, în inginerie electrică, în mecanică și instalaţii.

CONTACT

Cei care doresc să intre în legătură cu reprezentanții HAI Extrusion, să-i cunoască sau, pur și simplu, să ceară informații despre activitatea companiei, o pot face direct la sediul din Chișineu-Criș, str. Tudor Vladimirescu DN 79 A (în direcția Vama Vârșand), la telefon 0257 307 806 sau prin email, la adresa: recrutare@hai-aluminium.com. Noutățile legate de posturile disponibile în companie și de acțiunile acesteia pot fi descoperite și pe rețelele de socializare Facebook și LinkedIn, pe BestJobs, pe site-ul companiei sau în presa locală.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

iQuest are un birou nou în Cluj și își mărește echipa, pentru a cuceri piața europeană

Unul dintre cei mai importanți jucători din industria de software și soluții…