Banner

Top Angajatori Undelucram.ro 2023: Schneider Electric este angajatorul cel mai apreciat de propriii salariați

Schneider Electric, MassMutual, KRUK, dm drogerie markt și JYSK sunt cele mai apreciate companii de către angajați, potrivit Top Angajatori Undelucram.ro 2023, clasament anual bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă.

Schneider Electric Romania, furnizor de soluții integrate de management al energiei și automatizării, conduce anul acesta clasamentul general al angajatorilor. Top 10 general este completat de companii din IT, retail non-alimentar, producție de bunuri de larg consum, restaurante și cafenele cu servire rapidă.

“Această distincție e mult mai mult decât un simplu premiu pentru noi. Este o confirmare a determinării și pasiunii cu care fiecare membru al echipei noastre contribuie la viziunea și misiunea companiei. Este vorba despre oamenii noștri minunați, care zi de zi, prin efortul și devotamentul lor, transformă provocările în oportunități. Anul trecut am împlinit 25 de ani de activitate în România și am avut ocazia să-i aducem laolaltă pe mulți dintre cei care aveau 10, 15, 20 și chiar 25 de ani în Schneider Electric. Fiecare succes, fiecare inovație și fiecare zâmbet al unui coleg reprezintă temelia pe care am construit-o împreună”, spune Cristina Mancaș, HR VP SEE, Schneider Electric.

MassMutual Romania, partenerul tehnologic al MassMutual, una dintre cele mai importante companii de asigurări din SUA, s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai apreciate companii și pe locul 1 în IT&C. Compania este prezentă în România, din 2020, prin două centre de servicii IT globale, și s-a clasat anul trecut pe primul loc în clasamentul general. KRUK, firmă specializată în managementul creanțelor, urcă o poziție în clasamentul general față de anul trecut.

În topul general predomină în continuare companii din IT&C, însă spre deosebire de alți ani, există o diversitate mai mare de industrii din care fac parte primele zece companii clasate, precum retail non-alimentar și producție de bunuri de larg consum.

“Industria IT&C rămâne în continuare bine reprezentată în topul general al celor mai apreciați angajatori, cu un număr semnificativ de companii. Totuși, anul acesta observăm o structură mult mai variată a primelor zece poziții în top, cu companii dintr-o diversitate de industrii, ceea ce ne arată că tot mai mulți angajatori, din toate domeniile de activitate, au conștientizat importanța brandului de angajator și a dezvoltării unei culturi organizaționale ce contribuie la satisfacția și loialitatea angajaților și la atragerea de noi talente. Asistăm la o evoluție a pieței muncii, în care tot mai mulți angajatori fac eforturi reale de a inova și de a îmbunătăți aria de beneficii și de a le oferi angajaților un mediu de lucru plăcut și sănătos”, declară Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

Poziția în clasamentul general este stabilită în funcție de nota generală, acordată pe baza evaluărilor angajaților (70 la sută) și de nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu șase la sută) considerate importante de angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

Topul general al angajatorilor destinat companiilor mari (cu peste 250 de angajați) este completat de topurile pe industrii – IT&C, Consultanță, Bănci, Sănătate și Farma, Telecomunicații, BPO și Servicii, Retail non-alimentar, Retail alimentar, Producție de bunuri de larg consum, Producție industrială. Anul acesta au fost introduse două noi categorii: Inginerie și Restaurante și cafenele cu servire rapidă.

Din 2022, Undelucram.ro publică și topul IMM-urilor (companii cu mai puțin de 250 de angajați), care s-a extins anul acesta de la 30 la 50 de companii. Pe primele cinci locuri în ediția 2023 regăsim Wolfpack Digital, mReady, TopTech, MHC Romania și Cargo Track Solutions.

“O altă tendință pozitivă este faptul că tot mai multe companii mici și mijlocii au o preocupare reală pentru starea de bine, motivarea și loializarea angajaților, lucru ce se reflectă în evaluările pozitive ale angajaților și care a determinat extinderea topului IMM-urilor de la  30 de companii la 50, în ediția din acest an”, arată Costin Tudor.

Top Angajatori Undelucram.ro 2023

Top general:

 1. Schneider Electric Romania
 2. MassMutual Romania
 3. KRUK Romania
 4. dm drogerie markt
 5. JYSK Romania
 6. Philip Morris Romania
 7. MHP – A Porsche Company
 8. Starbucks Romania
 9. Iron Mountain Romania
 10. JTI Romania

BĂNCI

 1. BCR
 2. OTP Bank Romania
 3. ING Bank Romania
 4. Raiffeisen Bank
 5. BRD – Groupe Societe Generale

BPO ȘI SERVICII:

 1. Iron Mountain Romania
 2. Accenture Romania
 3. Société Générale Global Solution Centre
 4. Veo Worldwide Services
 5. TELUS International

CONSULTANȚĂ

 1. BearingPoint Romania
 2. Mazars
 3. KPMG Romania
 4. Deloitte Romania
 5. EY Romania

INGINERIE

 1. Bosch Romania
 2. Bertrandt
 3. Alstom Romania
 4. Garrett Advancing Motion
 5. Segula Technologies Romania

RETAIL NON-ALIMENTAR

 1. dm drogerie markt
 2. JYSK Romania
 3. LENSA
 4. Dedeman
 5. Decathlon Romania

RETAIL ALIMENTAR

 1. Lidl Romania
 2. Carrefour Romania
 3. Kaufland Romania
 4. PENNY
 5. Mega Image

RESTAURANTE ȘI CAFENELE CU SERVIRE RAPIDĂ

 1. Starbucks Romania
 2. McDonald`s Romania
 3. KFC Romania
 4. Taco Bell
 5. Pizza Hut

PRODUCȚIE BUNURI DE LARG CONSUM

 1. Philip Morris Romania
 2. JTI Romania
 3. Procter & Gamble
 4. British American Tobacco Romania
 5. Coca-Cola HBC Romania

PRODUCȚIE INDUSTRIALĂ

 1. Preh Romania
 2. FORVIA HELLA
 3. Continental Romania
 4. TenarisSilcotub
 5. Michelin Romania

  TELECOMUNICAȚII

  1. Nokia
  2. Ericsson Romania
  3. Orange Romania
  4. Vodafone Romania
  5. RCS&RDS

  SĂNĂTATE ȘI FARMACII

  1. Fildas Catena Grup
  2. Regina Maria
  3. A&D Pharma – Dr. Max Group
  4. Medlife
  5. Help Net Farma

  IT&C

  1. MassMutual Romania
  2. MHP – A Porsche Company
  3. NXP Semiconductors Romania
  4. Cegeka Romania
  5. ING Hubs Romania

  TOP IMM

  1. Wolfpack Digital
  2. mReady
  3. TopTech
  4. MHC Romania
  5. Cargo Track Solutions SRL

  Topul a fost realizat între 16 noiembrie 2022 și 15 octombrie 2023, de Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România și una dintre cele mai importante din zona Europei Centrale și de Est. Top Angajatori Undelucram.ro este singurul clasament din România bazat pe opiniile angajaților și nu pe imaginea publică a companiilor.

  DESPRE UNDELUCRAM.RO

  Este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 1,15 milioane de utilizatori înregistrați în platformă. Pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă informații despre angajatori, resurse pentru dezvoltarea carierei – modele de CV, topul angajatorilor, articole despre industrie, dar și funcționalități precum Salariometru, un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și ghidul salariilor și instrumente eficiente pentru brandingul de angajator și recrutare. Lansată în 2011 de antreprenorul Costin Tudor, platforma s-a extins în 14 țări și trei continente. Rețeaua regională de platforme de employer branding și recrutare online WhereWeWork.com a devenit una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est.

  Articole din aceeași categorie
  Total
  0
  Share