Compania de consultanță Brainspotting lansează Loginro, o platformă ce atrage specialiștii IT români plecați în străinătate

Loginro, cel mai nou brand digital de tip marketplace de joburi în tehnologie, își propune să conecteze angajatori și talente în IT în jurul unor oportunități de carieră și să creeze un network relevant și funcțional pentru industria de IT locală.

România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie, în fiecare an, în contextul în care 40.000 de profesioniști activează în diaspora și 140.000 în țară. În ultimii 20 de ani, 26 la sută dintre profesioniștii în IT au plecat din România, dar unu din patru își dorește să se întoarcă, conform unui survey intern organizat în mai 2020.

“Scopul proiectului este acela de a capitaliza talentul IT-ului românesc, de a crea o comunitate funcțională, vie, de a semnaliza corect potențialul domeniului din punctul de vedere al calității resurselor umane și nu doar al numărului de resurse. Ambiția de termen lung este cea de a contribui la așezarea solidă a României pe harta IT-ului global, de a hrăni curentul <brain regain> pentru România, de a îmbunătăți rating-ul de țară în lumea profesioniștilor în IT”, spune Ana Giurcă, fondator Loginro.

Platforma va funcționa nu doar ca un agregator eficient de joburi în IT, ci ca un portal de promovare pentru România din punctul de vedere al rezervorului de talente, al potențialului dezvoltării personale și stilului de viață pentru această categorie profesională.

Ca parte din viziunea de a construi o comunitate a profesioniștilor IT din România și diaspora, Loginro aduce în același loc oportunități de carieră relevante, de la companii de software de calitate, împreună cu detalii despre proiectele pe care le dezvoltă și le oferă profesioniștilor posibilitatea de a influența felul în care se dezvoltă industria.

Ana Giurcă, fondator @ Loginro.

În comunitatea tech Loginro se găsesc informații precum poziționări salariale, comportament de angajare, dar și “misiuni speciale”, realizate prin proiecte IT care să contribuie la rezolvarea problemelor generale ale umanității. Loginro are la bază mecanisme de atragere și engagement validate pe piața de talente în IT, în ultimii zece ani.

Până acum, peste 20 de companii s-au alăturat proiectului, ca parteneri și sponsori. Printre ele se numără Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, Siemens Romania R&D, DB Global Technology, LSEG Romania (parteneri), BCR, Edenred Digital Center, eMag, Fortech, Garmin, ING Tech, Molson Coors GBS, msg, Orange Services, Systematic (sponsori). Companiile interesate să se înscrie în proiect pot trimite solicitarea la contact@loginro.com.

DESPRE LOGINRO

Își propune să fie un marketplace pentru joburile complexe și relevante din industria IT din România și să creeze un network relevant și funcțional pentru acest segment de business. Este un proiect inițiat de Brainspotting, companie de consultanță în atragerea de talente IT, cu 20 de ani de experiență pe piața din România. Brainspotting studiază de mai bine de zece ani piața de tehnologie din punct de vedere al talentului și publică anual rapoarte și analize de piață care ajută companiile să se poziționeze ca angajator, iar profesioniștii să se alinieze la oportunitățile și dinamica industriei. Loginro își va defășura activitatea independent de Brainspotting.

Articolul anterior

Emanuel Ghencioiu (Merck): "Doar în momentul în care ieși din zona de confort poți evolua în direcția pe care ți-o dorești"

Articolul următor

Eginald Schlattner, decorat cu Crucea de merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al R.F. Germania

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share