Compania de consultanţă imobiliară Colliers are un nou Head of Construction Services și membru în board

Colliers l-a promovat pe Alexandru Atanasiu în poziția de Head of Construction Services și membru în consiliul de administrație.

Ex-Deputy Head în același department și în departamentul de Asset Services, Alexandru Atanasiu are experiență vastă în domeniul serviciilor de Asset, Property, Facility și Project Management și în operarea clădirilor de birouri și industriale. El își propune să sprijine creșterea pe termen lung a tuturor liniilor de business ale companiei Colliers Construction – Project Management, Design & Build, Monitoring si Technical Due Diligence, măsurători tip BOMA și IPMS – și să contribuie la strategia Colliers de a-și consolida poziția ca partener one-stop shop prin serviciile destinate chiriașilor și proprietarilor de spații imobiliare.

Echipa Colliers a încheiat anul 2023 cu un portofoliu de peste 17.000 mp de birouri, pentru care a oferit servicii de project management și antrepriză generală, și cu un portofoliu de peste 700.000 mp pentru care a oferit servicii de monitorizare a fazelor de execuție și aprobare a tragerilor bancare. Colliers Construction a devenit un punct de contact central pentru toate părțile implicate în procesul de închiriere și mutare a unei companii, pentru monitorizarea tragerilor de finanțare pentru dezvoltatori, realizarea rapoartelor tehnice detaliate pentru achiziții imobiliare și alte servicii de consultanță.

Această implicare a dus la optimizarea cu cel puțin zece la sută a valorii finale a proiectelor de amenajare a birourilor și la reducerea timpului necesar pentru realizarea investițiilor. În ultimii doi ani, bugetele gestionate de Colliers pentru serviciile de amenajare a birourilor au depășit zece milioane de euro, iar lucrările de construcții verificate în proiectele de monitorizare și alte servicii de consultanță au însumat peste 160 de milioane.

Pe parcursul carierei sale profesionale de peste 18 ani, Alexandru Atanasiu a acumulat experiență în furnizarea de consultanță comercială, operațională și tehnică în domeniile de consultanță imobiliară, Facility, Property și Asset management, în ultimii 12 ani. A construit echipe, a gestionat împreună cu ele probleme semnificative la nivelul clădirilor și a identificat metode adecvate pentru realizarea de îmbunătățiri tehnice și comerciale. Și-a dezvoltat abilități în gestionarea proiectelor cu o abordare multidisciplinară și a supervizat împreună cu colegii săi contracte cu furnizorii în valoare de peste 30 de milioane de euro anual.

A studiat informatica și are o diplomă universitară în Inginerie Civilă de la Universitatea Ovidius din Constanța și specializare în Științe Politice și Politici Publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

DESPRE COLLIERS

Este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 66 de țări, 19.000 de specialiști oferă consultanță de specialitate pentru clienți.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share