Studiu: Jumătate dintre specialiștii HR au dificultăți în implementarea corectă a modificărilor legislative

Foto: freepik

Pe măsură ce legislația devine tot mai provocatoare, șase din zece specialiști HR își exprimă îngrijorarea în legătură cu dificultatea de a implementa modificările necesare, 29 la sută sunt neutri și doar zece la sută nu au griji legate de schimbările legislative.

Acestea sunt câteva dintre concluziile studiului “Strategii de HR în 2024: Conformitate legislativă și eficiență în salarizare și administrare de personal”, realizat de Romanian Software, parte a grupului SD Worx și unul dintre liderii pieţei de software în domeniul resurselor umane.

8 din 10 specialiști HR se așteaptă la un număr la fel de mare de modificări legislative ca în anii anteriori

2024 se anunță a fi un an la fel de complicat legislativ ca 2023. 80 la sută dintre specialiștii HR se așteaptă la un număr similar de modificări legislative, 13 la sută au o opinie neutră, iar șase la sută sunt în dezacord. Această îngrijorare majoritară evidențiază provocarea continuă de a ține pasul cu noile reglementări.

Sub presiunea legislației: specialiștii HR, între conformitate, timp și buget

55,1 la sută dintre specialiștii HR consideră implementarea corectă a modificărilor legislative drept cea mai mare dificultate și indică lipsa de resurse și claritate. 53,1 la sută subliniază importanța respectării termenelor legale și sugerează presiunea autorităților și necesitatea adaptării rapide a proceselor interne. 49,2 la sută consideră dificilă bugetarea eficientă a resurselor umane din cauza incertitudinii impactului legislativ asupra bugetelor și a dificultății realizării proiecțiilor financiare.

Un om de HR din trei simte că nu are suficienți specialiști în echipă

Doar 38 la sută dintre specialiștii HR se simt încrezători în capabilitățile interne în fața legislației în continuă schimbare, în timp ce 32,5 la sută recunosc lipsa angajaților specializați necesari pentru a monitoriza, evalua și implementa aceste schimbări. O alternativă de adaptare în fața modificărilor legislative este formarea angajaților din afara departamentului (23 la sută).

Studiul, care are la bază răspunsurile reprezentanților HR din 300 de companii românești de toate dimensiunile, și-a propus nu doar să realizeze o radiografie a pieței muncii, ci și să le ofere specialiștilor HR soluții concrete ca să se adapteze pe o piață a muncii cu legislație schimbătoare. Au fost analizate mai multe teme de interes: atitudinile și îngrijorările legate de legislația fluctuantă și resursele interne, provocările operaționale, gestionarea schimbărilor legislative, strategii de adaptare, prioritățile și obiectivele pentru 2024.

“Am vrut să realizăm un studiu despre reziliență în fața schimbării. În 2023, specialiștii HR s-au confruntat cu peste 80 de modificări legislative. De la schimbări în raportarea fiscală, la reconfigurări ale salariului minim și taxarea beneficiilor în natură, fiecare modificare a adus cu sine provocări distincte, dar și oportunități strategice. A fost greu? A fost ușor? Cum s-au adaptat? Ne dorim ca rezultatele obținute să ofere o analiză a modului în care specialiștii în HR au reușit să treacă prin toate schimbările, evaluându-le atitudinile, dar și strategiile de adaptare în fața incertitudinilor legislative”, explică Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software.

Studiul “Strategii de HR în 2024: Conformitate legislativă și eficiență în salarizare și administrare de personal” poate fi descărcat de aici.

DESPRE COLORFUL.HR (ROMANIAN SOFTWARE)

Este o platformă dedicată de HCM (Human Capital Management), dezvoltată de compania Romanian Software. Din 2023, Romanian Software s-a alăturat grupului SD Worx, principalul furnizor european de soluții de resurse umane și salarizare. Cu o experiență de peste 75 de ani și încrederea a peste 84.000 de organizații din întreaga lume, SD Worx oferă soluții de resurse umane în peste 150 de țări. Ca urmare a acestei integrări, Romanian Software a obținut acces la întreaga gamă de software și servicii de salarizare și resurse umane ale SD Worx.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share