Continental investește 8 milioane de lei pentru a-și transforma 700 de angajați din România în manageri mai buni

În jur de 700 de angajați ai companiei Continental, din Iași, Sibiu și Timișoara, vor participa, în acest an, la sesiuni de training, pentru a-și dezvolta abilitățile de management în domenii precum leadership, comunicarea în echipe virtuale, gândire strategică, managementul schimbării și al riscului.

“Industria automotive trece, de câțiva ani, printr-o transformare, situație peste care s-a suprapus criza generată de coronavirus. La Continental, avem deja o echipă de management performantă, care pune accentul pe un stil de leadership bazat pe agilitate, flexibilitate și eficacitate și contribuie la transformarea provocărilor în oportunități generatoare de succes. Și în 2020, am continuat să investim în dezvoltarea competențelor de management și am atras finanțare europeană în valoare totală de aproape opt milioane de lei. Cursurile de adresează tuturor nivelurilor de management, iar competențele dobândite ne vor ajuta în implementarea strategiei noastre pe termen lung și în creșterea atractivității companiei. Vrem în continuare să angajăm, să reținem și să dezvoltăm oamenii cu care împărtășim aceleași valori și care au setul potrivit de competențe”, explică dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Angajații vor participa la cursuri precum coaching pentru manageri, program avansat de dezvoltare a leadership-ului pentru manageri, inteligență emoțională pentru manageri, abilități de negociere pentru manageri, leadership AGILE, competențe antreprenoriale, îmbunătățirea culturii organizaționale și a capacitaților de decizie strategică sau management HR.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cursurile se vor desfășura preponderent în format online. După finalizarea cursurilor, vor obține certificări profesionale în domenii precum managementul proiectelor sau resurse umane, recunoscute la nivel național. Programa se adresează angajaților care ocupă poziții de management în cele trei sedii și însumează 77 de cursuri desfășurate în 199 de sesiuni. Pe lângă aportul financiar din proiect, Continental contribuie și cu infrastructura digitală. Proiectul se derulează pe o perioadă de 12 luni.

Între 1999 și 2019, Continental a investit circa 1,8 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2019, avea circa 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Brașovenii de la Elmas câștigă locul I la concursul mondial Elevator World, al treilea an la rând, cu un lift unic în lume

Articolul următor

Mihaela Ioniță, ex-Country HR Manager la Coca-Cola Hellenic, este noul director național de Resurse Umane la Lidl România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share