Continental: Investiție de 180.000 euro la Universitatea “Lucian Blaga”

Compania Continental are în plan să investească 180.000 de euro la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în următorii trei ani. Banii vor fi folosiți pentru echiparea laboratoarelor, susținerea de competiții studențești și evenimente, precum și a altor inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică, de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

Cele două instituții au luat în calcul planurile de dezvoltare și nevoile de recrutare ale companiei, pentru următorii ani, și au agreat să colaboreze pentru creșterea numărului de studenți de la Facultatea de Inginerie, la specializările relevante pentru industria automotive. Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate, pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențele cerute pe piața muncii. Continental și Universtatea “Lucian Blaga” vor iniția un parteneriat public-privat și vor adresa acest subiect Ministerului Educației și Cercetării. “Pentru noi, este foarte important să contribuim la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. În acest fel, suntem siguri că vom avea candidați buni în prezent, dar și în viitoarea generație. Astfel, să investim în universități și licee este una dintre prioritățile noastre. Universitatea <Lucian Blaga> din Sibiu a fost întotdeauna un partener de încredere, deschis ideilor venite din partea industriei. În lunga perioadă de colaborare, am reușit să avem rezultate foarte bune, iar acum este timpul să îmbunătățim colaborarea“, declară dr. Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.

Continental și Universitatea “Lucian Blaga” au dezvoltat un parteneriat de succes încă din 2003, odată cu venirea companiei în Sibiu. Parteneriatul a inclus echiparea de laboratoare, organizarea de cursuri pentru domeniul automotive și crearea de oportunități pentru dezvoltarea profesională a studenților, mai ales a acelora de la Facultatea de Inginerie. Contractul precedent de colaborare a presupus o investiție de 150.000 de euro. Noul contract include și o sumă de bani dedicată activităților de la Facultatea de Științe. “Am susținut întotdeauna nevoia de corelare și de conectare a universităților la mediul economic real. Parteneriatul pe care l-am construit împreună cu Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să generzeze proiecte care să aducă plus valoare companiei, universității, dar și întregii comunități. Suntem încântați că am reușit să găsim în Continental Sibiu un partener alături de care să dezvoltăm programe care să le ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea”, spune prof. univ. Dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității “Lucian Blaga”.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. Furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat, în 2014, o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 34,5 miliarde de euro, şi are aproximativ 208.000 de angajaţi, în 53 de ţări.

DESPRE CONTINENTAL

Până la sfârşitul lui 2014, Continental a investit circa un miliard de euro, în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi deține un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea, la finalul lui 2014, aproximativ 15 000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri, în acest an, în România. Din 2004 și până acum, Continental Sibiu a investit 279 milioane de euro și are 3.200 de angajați. La Sibiu sunt produse, anual, în jur de 30 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație ce limitează viteza, în cazul detectării unui obstacol.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share