Continental pregătește zeci de elevi să învețe o meserie, în fabricile sale din Sibiu și Timișoara

Zeci de locuri sunt disponibile pentru elevii care vor să învețe o meserie în școlile profesionale în sistem dual, în sediile Continental din Sibiu și Timișoara. Elevii vor urma stagii de practică la companii și vor deprinde abilitățile necesare punerii în aplicare a cunoștințelor acumulate la școală.

Continental este una dintre companiile care au inițiat, în 2012, în Timișoara, Brașov și Carei, reintroducerea sistemului de învățământ profesional în România. Din 2017, compania este implicată în dezvoltarea acestui sistem de învățământ și la Sibiu, unde elevi din patru clase își desfășoară perioada de practică. Din 2012, sute de elevi au învățat o meserie și au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental.

Compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, ca și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel național. Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt cele de operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic și sculer matrițer.

“Implicarea noastră în dezvoltarea școlii profesionale în sistem dual reprezintă dorința de a contribui la crearea unui sistem ce produce meseriași, persoane capabile să aducă un plus economiei printr-o productivitate și o calitate excelentă a muncii, datorate abilităților practice pe care le-au deprins. Parteneriatul cu unitățile de învățământ asigură calificarea locurilor de muncă și dezvoltarea unui sistem care aduce numai beneficii pe termen lung. Peste 100 de locuri sunt disponibile în Timișoara și Sibiu, în acest an, pentru elevii care vor să învețe o meserie“, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Timp de trei ani, elevii se vor specializa ca electromecanic, operator CNC și electrician. Mentorii Continental, experți în domeniile menționate, stau la dispoziția elevilor pe durata celor trei ani de școlarizare și le explică aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite în clasă direct în centrele de producție automotive.

Viitorii meseriași vor beneficia, pe lângă aportul adus de mentorii lor în deprinderea abilităților necesare acestor meserii, și de bursă lunară din partea statului și a companiei, o bursă de merit acordată în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare, cazare și/ sau transport gratuit și un precontract de angajare Continental, oferit imediat după afișarea rezultatelor.

La Sibiu, în clasa Continental sunt disponibile 30 locuri pentru specializarea “Electronică. Aparate și Echipamente”, în sistemul de învățământ profesional dual. Cei interesați pot solicita mai multe detalii la telefon: *4000 și 0269 221 806 sau la adresa de e-mail scoala.duala@continental-corporation.com. Din august, 29 de elevi vor face parte din echipa Continental la Sibiu, pe posturi de operatori și tehnicieni. Este prima generație de absolvenți ai clasei Continental, specializarea “Electromecanică”, care își începe cariera în companie.

Tot din august, absolvenții din Timișoara, care au făcut practica la Continental, își pot începe cariera în companie, în locațiile sale din capitala Banatului. Pentru anul școlar 2021-2022 vor fi organizate trei clase (72 locuri), pentru electromecanic utilaje și instalații industriale, operator mașini cu comandă numerică (CNC) și electrician aparate și echipamente electrice și energetice. Cei interesați pot solicita detalii la telefon: 0256 225 905 sau la adresa de e-mail secretariat@scoaladualabanat.ro.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Amis de la fête: fromageria pe roți, care aduce o parte din Franța în București

Articolul următor

Lecții despre eșec: Alin Gherman, Olivia Vereha, Alex Glod, Ioana Vieru și Andrei Lasc aduc o doză de inspirație la Fuckup Nights

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share