Cât câștigă angajații din sistemul privat de învățământ: 3.000-4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de gimnaziu sau liceu

Foto: gpointstudio @ freepik

Numărul mare de grădinițe, școli private, instituții de tip before & after school, deschise în ultimii ani, a creat și o plajă semnificativă de oportunități în carieră.

În orașele mari, s-a format și o piață foarte competitivă din punct de vedere salarial, în condițiile în care sunt tot mai multe instituții de acest tip, dar nu și suficienți candidați eligibili.

“E un domeniu în care retenția de personal este esențială și, pentru asta, angajatorii sunt atenți la pachetele pe care le oferă candidaților. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge și la 40 pe an. Este un beneficiu extra, care se adaugă altora, precum bonuri de masă ori cursuri de formare și certificare profesională. Transparența salarială este un alt element de care angajatorii țin cont, pentru că știu cât de mult îi poate ajuta în recrutarea persoanelor potrivite. Circa 70 la sută dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afișat în anunțul de angajare”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Un educator care lucrează într-o grădiniță privată din București câștigă 4.000-5.000 de lei pe lună, iar un asistent educator are un salariu de 3.000-4.000 de lei. Plafoanele salariale variază în funcție de experiența candidaților și de certificările lor profesionale. Cele mai mari salarii sunt în București. În orașele mai mici, nivelul este cu circa 25 la sută mai mic decât în Capitală.

În școlile private, pragurile salariale diferă în funcție de ciclul de învățământ. Potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, dacă salariul unui învățător debutant este de circa 3.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puțin cinci ani de experiență depășește 4.500 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial câștigă 5.000-8.000 de lei, în funcție de vechime și de specializarea pe care o are.

“Deși vorbim despre joburi care se adresează atât candidaților entry-level, cât și celor cu experiență, angajatorii au o serie de cerințe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagice absolvite, dar și o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilități de comunicare cu copiii și cu părinții și răbdare”, detaliază Roxana Drăghici.

Din iulie, și personalul din sistemul de stat a primit salarii majorate, în urma grevei de la finalul lunii mai – începutul lunii iunie. Creșterile au pornit de la 760 de lei net și au ajuns până la 1.420, adică o majorare de 25 la sută la toate categoriile.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 30.000 de joburi. Circa 1.000 aparțin angajatorilor din domeniul educație. De la începutul anului, aproape 6.000 de joburi au fost postate pentru acest sector și au adunat 220.000 de candidaturi. Peste 70 la sută au venit din partea candidaților din segmentul entry și mid-level, cu vârste între 25 și 35 de ani.

DESPRE EJOBS

Lansată în 1999, este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Elveția. Cu cinci milioane de CV-uri, peste două milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share