Planul Frigoglass, după incendiul ce a mistuit fabrica de frigidere: program de plasare în alte companii a angajaților care au rămas fără loc de muncă și reluarea producției într-o hală închiriată

Conducerea Frigoglass, compania care produce echipamente frigorifice comerciale în apropiere de Timișoara, își propune să relanseze business-ul, în timp cât mai scurt, după incendiul care a mistuit fabrica din Parta, în 5 iunie.

Deocamdată, procesul de producție din fabrică a fost oprit și au fost inițiate planuri de urgență pentru a acoperi cererea clienților de la baza globală de producție a Frigoglass. Compania evaluează posibilitatea de a continua activitatea de producție, la nivel local, într-un spațiu închiriat, cu resurse limitate, și examinează perspectiva de a reconstrui fabrica în aceeași locație și de a relansa afacerea la scară completă.

Activitatea companiei legată de serviciile aftermarket și piese de schimb, precum și cercetarea și dezvoltarea, serviciul regional de vânzări și serviciile partajate IT, nu sunt afectate de acest incident și toți angajații care lucrează în aceste departamente își vor continua activitatea.

O prioritate maximă pentru Frigoglass este asistarea angajaților al căror loc de muncă a fost afectat de acest incident. În cooperare cu trei companii specializate în consultanță și recrutare de personal, compania a lansat un program de plasare de forță de muncă, pentru a sprijini toți angajații ale căror posturi au fost afectate, prin identificarea și oferirea de oportunități de angajare pe piața forței de muncă locale.

“În timpul vizitei recente la Timișoara, conducerea executivă a grupului Frigoglass s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale, care și-au reafirmat sprijinul total acordat companiei în depășirea acestei situații nefericite. Ne reconfirmăm angajamentul de a merge înainte cu tărie și de a relansa afacerea locală”, transmite conducerea companiei.

Rezultatele cercetărilor efectuate de comisia formată din specialişti din ISU Timiş, IPJ Timiş şi reprezentanţi ai Frigoglass, arată că incendiul a fost iniţiat în zona laboratorului de testare a halei de producţie, iar cauza probabilă care a generat incendiul a fost un cablu electric defect. Au ars materiale, lacuri, vopsele, echipamente, utilaje şi spaţii de producţie pe o suprafaţă de aproape 20.000 de mp. Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului.

Frigoglass produce frigidere pentru marile branduri de băuturi. La fabrică erau angajaţi circa 1.000 de oameni.

Articolul anterior

Continental și Amazon Web Services creează o platformă pentru dezvoltarea de software din industria auto

Articolul următor

Vertiv are un nou Country Manager pentru Europa Centrală și de Est, inclusiv România, Polonia și Țările Baltice

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share