Pentru anul școlar 2020-2021, 30 de locuri sunt disponibile în Clasa Continental, specializarea Electromecanică, la Liceul Tehnologic „Independența”, din Sibiu. La Timișoara, elevii pot alege să facă practică la unul dintre sediile Continental în Școala Duală Banat.
Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara, din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. A sprijinit și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și, de doi ani, susține învățământul profesional dual și în Sibiu. Aici, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”, a creat trei clase – una în 2018 și două în 2019. Elevii acestora își vor desfășura practica în fabrica din Sibiu.
Din 2012, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, dar și pentru promovarea acestui tip de învățământ. Specializările în care sunt pregătiți elevii sunt cele de operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic și sculer matrițer.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
A patra clasă în sistem dual la Continental în Sibiu
La Sibiu, Continental a înființat încă o clasă de învățământ dual, specializarea Electromecanică, cu 30 de locuri disponibile pentru anul școlar 2020-2021, la Liceul Tehnologic „Independența”. Decizia vine după succesul din anii anteriori, cu trei clase Continental (peste 80 de elevi) aflate deja în desfășurare. Împreună cu cei înscriși în această vară, 110 elevi vor studia în clasele Continental de la „Independența”.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto. Pachetul de beneficii include bursă lunară din partea statului și a companiei, bursă de merit acordată în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită în căminul liceului, masă la cantina Continental, în perioadele de practică în companie, și precontract de angajare cu Continental, oferit imediat după afișarea rezultatelor.
„În anii anteriori, am fost surprinși de numărul mare de elevi care doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare offline și online, sesiuni de informare virtuale și a bunei comunicări cu peste 80 de școli din județ, am înțeles cât de necesară este continuarea acestui sistem de învățământ și ce impact pozitiv are în viața tinerilor. Deși contextul actual este unul dificil, ne simțim responsabili să continuăm proiectele cu impact în comunitate și să contribuim la dezvoltarea forței de muncă din regiune”, spune Lăcrămioara Dărăban, director de resurse umane la Continental Sibiu.
Înscrierile pentru clasa Continental au loc între 29 iunie-3 iulie și 6 iulie, la Liceul „Independența”. Cei interesați pot solicita mai multe detalii la telefon: *4000 și 0269 221 806 sau la adresa scoala.duala@continental-corporation.com. Dacă rămân locuri disponibile, elevii se pot înscrie și în a doua etapă, între 22 și 24 iulie.
112 locuri la Școala Duală Banat
În Timișoara, Continental susține școala profesională de peste opt ani și a contribuit la dezvoltarea profesională a peste 200 de absolvenți ai Școlii Duale Banat. Tinerii care optează să își extindă abilitățile practice, să-și cizeleze cunoștințele tehnice și să învețe o meserie la mare căutare în industrie pot urma, la Liceul Energetic „Regele Ferdinand I”, clasele de electrician, electromecanic sau operator CNC.
Mentorii Continental, experți în domeniile mai sus menționate, le stau la dispoziție elevilor pe durata celor trei ani de școlarizare. Ei le explică, demonstrează și facilitează tinerilor aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite în clasă direct în centrele de producție automotive. Viitorii meseriași beneficiază de indicațiile specialiștilor din companie, pun în practică ce învață, înțeleg cum și când intervine activitatea lor și își conturează o părere asupra muncii într-o organizație.
Avantajele de a urma învățământul profesional dual, pe lângă cele enumerate mai sus, continuă cu bursă lunară din partea statului și a companiei, o bursă de merit, în funcție de rezultatele școlare, și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul liceului și un precontract de angajare, oferit imediat după afișarea rezultatelor.
Pentru anul școlar 2020-2021, vor fi organizate patru clase (112 locuri): două clase (56 locuri) – Electromecanic utilaje și instalații industriale și câte o clasă (fiecare de câte 28 locuri) – Operator mașini cu comandă numerică (CNC) și Electrician aparate și echipamente electrice și energetice. Prima etapă de înscrieri este între 29 iunie și 6 iulie, iar a doua între 22 și 24 iulie. Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon 0256 225 905 sau la adresa: secretariat@scoaladualabanat.ro.
Între 1999 și 2019, Continental a investit circa 1,8 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2019, Continental avea circa 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.