Craiova: Ford a produs ultimul exemplar B-Max. Uzina intră în revizie.

Uzina Ford de la Craiova a produs pe 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunțate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSort.

Ford B-Max a fost lansat în 2012, ca un model revoluționar, în segmentul MPV-urilor de clasă B. Acesta se remarca, printre altele, prin accesul pasagerilor pe bancheta din spate printr-o ușă culisantă și prin absența montantului din mijloc, inovație ce a sârnit o serie de controverse. De la lansare, au fost construite 280.000 de exemplare. Sfârșitul prematur al lui B-Max a fost cauzat, în special, de apariția sa tardivă, într-un moment în care piața a migrat către caroserii de tip SUV, scrie profit.ro.

Uzina din Craiova va intra în perioda de revizii, numită remont, iar activitatea va fi reluată în 20 septembrie. La sfârșitul lunii iulie, Ford a anunţat că peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru a sprijini nevoile zonei de producţie vehicule, la Craiova. Anunţul a venit în contextul în care Ford a lansat, în aprilie, o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază şi calificaţi, care vor sprijini producţia noului EcoSport. Compania a demarat şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. În acest moment, numărul de angajaţi de la Craiova – atât în zona de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare – este de 2.860 de persoane.

Craiova: Ford recrutează 1.700 de angajați, în 2017

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share