Deloitte lansează o aplicație pentru automatizarea raportărilor privind impozitul pe profit

Companiile își pot calcula impozitul pe profit și completa declarațiile fiscale trimestriale și anuale, pe baza documentelor contabile disponibile pe orice dispozitiv fix sau mobil conectat la internet, cu ajutorul aplicației SmarTax, lansată de Deloitte România.

Aplicația încorporează întreaga legislație fiscală în vigoare, referitoare la impozitul pe profit, și va fi actualizată permanent, în funcție de schimbările care apar în această sferă. Soluția se adresează tuturor companiilor, indiferent de dimensiune și de domeniul în care activează, cu excepția celor din industria financiară (ale căror particularități vor fi implementate într-o versiune ulterioară), asigură un nivel ridicat de automatizare și control și reduce considerabil erorile umane și timpul alocat de profesioniștii din taxe și contabilitate acestui demers.

Principalele avantaje ale noii soluții constau în faptul că reduce timpul alocat efectuării calculelor, prin automatizarea proceselor repetitive, replicarea tratamentelor fiscale de la un trimestru sau de la un an la altul pentru tranzacțiile noi identificate, îmbunătățește operațiunea de arhivare a documentației suport a tranzacțiilor și crește gradul de control pentru întregul proces de raportare a impozitului pe profit de-a lungul anilor.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Aplicația arhivează informațiile necesare pentru pregătirea declarațiilor de impozit pe profit, stabilește tratamentul fiscal aplicabil, pe baza tipului de tranzacție sau a tratamentului fiscal aplicat anterior, și automatizează calculele privind deductibilitatea limitată în cazurile  specific prevăzute de legislația fiscală, precum rezerva legală, cheltuieli cu dobânzile, sponsorizări. În final, aplicația generează automat declarația de impozit pe profit pentru semnare și depunere la autoritatea fiscală.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Portofoliul de soluții digitale dezvoltate de Deloitte mai cuprinde, printre altele, aplicația PartnerSCAN, care permite companiilor să-și evalueze partenerii de afaceri din punctul de vedere al riscului fiscal, D.Tax, o aplicație inovatoare dedicată raportării de TVA, Total Rewards, un instrument automat, ce permite companiilor să-și modeleze politicile de resurse umane, un calculator estimativ de costuri salariale dedicat angajatorilor afectați de restricțiile impuse pe fondul pandemiei.

Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din România și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie și servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesioniști.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share