Banner

După investiții de 200.000 de euro și doi ani de dezvoltare, platforma de fit-tech Ikanos a ajuns la 2.200 de clienți care au slăbit sustenabil

Lansată de Natalia și Dragoș Cotruș, cu misiunea fermă de a revoluționa modul în care românii se raportează la sănătate și la procesul de atingere a greutății optime, platforma de fit-tech Ikanos a ajutat, în primii doi ani de funcționare, peste 2.200 de clienți să slăbească sănătos, sustenabil și pe termen lung.

În cei doi ani, dezvoltarea Ikanos a presupus investiții totale de peste 200.000 de euro. Fondatorii estimează o cifră de afaceri de 90.000 de euro la finalul celui de-al doilea an de funcționare.

Natalia și Dragoș Cotruș, fondatorii platformei Ikanos, sunt doi antreprenori din Timișoara, cu experiență de peste 15 ani în domeniul financiar, respectiv IT. În octombrie 2021, mizând pe schimbările aduse de pandemie în comportamentul de consum al românilor, au lansat platforma de e-health Ikanos.

Potrivit ultimului raport* publicat de Organizația Mondială a Sănătății, în România, aproape 60 la sută dintre oameni sunt supraponderali, iar majoritatea celor care urmează un program de slăbit nu reușesc să-și mențină greutatea optimă pe termen lung. Încă de la lansare, Ikanos se distinge printr-o abordare holistică și flexibilă în procesul de atingere a greutății optime, bazată pe alianța minte-corp.

Mai exact, Ikanos pune accent pe construirea de obiceiuri sănătoase și oferă un suport amplu în procesul de transformare personală și atingerea obiectivelor de slăbit, fără a impune restricții alimentare. Algoritmul Ikanos personalizează procesul în funcție de profilul clientului, ținând însă cont de studii și date științifice privind nutriția și psihologia.

“Ideea proiectului Ikanos a venit natural, după ce am realizat ce discrepanță mare este între ce înseamnă să slăbești sustenabil și sănătos și multitudinea de informații greșite, false sau, pur și simplu, exagerate, de pe sursele de informare în masă. Am decis să creăm Ikanos pentru a oferi o sursă de încredere, corectă și la îndemâna oricui își dorește să slăbească și să înțeleagă cum funcționează alianța minte-corp, în acest context. Ikanos se bazează integral pe știință și studii științifice. Am văzut o necesitate de a ne așeza în zona low-tech, punând accent pe calitatea serviciilor și pe comunicare empatică cu cei care pornesc alături de Ikanos în această călătorie al cărui obiectiv este un stil de viață sănătos, pe termen lung”, precizează Natalia Cotruș.

Ikanos a ajutat peste 2.200 de clienți să slăbească sănătos, sustenabil și pe termen lung.

Dublarea numărul de clienți în 2023

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în primele nouă luni din 2023, platforma Ikanos și-a dublat numărul de clienți și a ajuns la aproape 1.500 de persoane care au urmat programele de slăbit sustenabil Ikanos. Publicul vizat de Ikanos este unul preponderent educat, masculin și feminin, de toate vârstele. Platforma se adresează adulților care își doresc în mod activ să piardă în greutate. Aceștia își propun să slăbească, în medie, 17 kilograme.

“Avem o retenție de 55 la sută după prima lună, în condițiile în care media pe industrie este undeva la 12 la sută. E o validare a angajamentului nostru de a oferi soluții eficiente și bazate pe știință pentru cei care își doresc să-și îmbunătățească sănătatea și să atingă obiectivele lor de slăbire într-un mod sustenabil și sănătos. Oamenii vin la noi după mai multe tentative eșuate de a atinge sau de a menține o greutate ideală și își propun să slăbească, în medie, 17 kilograme. Aleg Ikanos pentru abordarea integrată, bazată pe activarea alianței minte-corp, dar mai ales pentru componenta de construire a unui sistem de obiceiuri sănătoase”, completează Dragoș Cotruș.

Urmând trendul ascendent, fondatorii Ikanos estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 90.000 de euro, de 2,8 ori mai mare decât în 2022.

DESPRE IKANOS

Platforma de fit-tech IKANOS  a fost fondată de Natalia  și Dragoș Cotruș, în toamna lui 2021, și combină coaching-ul de nutriție cu managementul emoțiilor și tehnologia, susținând astfel schimbările permanente ale stilului de viață. Este oferită printr-o aplicație mobilă de telefon, intuitivă, ușor de folosit și integrat în viața cotidiană. Se diferențiază de alte platforme prin abordarea sa holistică. În timp ce slăbitul este în esență menținerea unui deficit caloric, platforma de fit-tech pune accent pe alianța minte-corp, pe construirea de obiceiuri sănătoase și oferă un suport amplu în procesul de transformare personală și atingerea obiectivelor de slăbit, fără a impune restricții alimentare.

*Raport OMS, mai 2022, potrivit căruia 58 la sută dintre adulții români suferă de supraponderabilitate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share