E.ON angajează încă 300 de specialişti IT la Centrul de Dezvoltare şi Inovare din Iaşi

Compania E.ON Software Development (ESD), parte a grupului german E.ON, a demarat un plan de dezvoltare a activităţii din România, ce va atrage triplarea numărului de angajaţi, de la 100 de persoane, în prezent, la 400, în următorii doi ani.

Iaşiul este unul dintre oraşele universitare din România cu cele mai rapide dezvoltări ale segmentului de servicii IT. Este unul dintre atuurile luate în considerare de E.ON pentru stabilirea aici a unui Centru de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare, pentru toate companiile grupului la nivel global. Oportunităţile oferite de piaţa locală a forţei de muncă, pentru recrutarea de programatori înalt specializaţi şi experimentaţi, au reprezentat un alt argument forte pentru E.ON în luarea deciziei de extindere a activităţilor, în cadrul unor planuri pe termen lung.

Media de vârstă a specialiştilor angajaţi este de 30 de ani, iar compania desfăşoară şi programe de internship, prin care vrea să atragă tinerii talentaţi încă de pe băncile facultăţii. De luna aceasta, E.ON şi-a relocat birourile într-o clădire modernă, în centrul Iașiului. În MCM Center Office, cunoscut şi sub denumirea Hala Centrală, angajaţii vor beneficia de spaţii generoase şi prietenoase, vor avea locuri special amenajate pentru relaxare şi socializare, şi acces la toate facilităţile de ultimă oră, aferente clădirilor de birouri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

E.ON Software Development a fost înfiinţată în 2017, într-o atmosferă similară unui startup, pentru a dezvolta proiecte strategice la nivelul grupului E.ON, de a susţine proiecte, soluţii şi idei din zona digitală, menite să optimizeze activităţile companiilor şi să reducă costurile. Construită pe model Agile, ESD furnizează dezvoltări software și soluții IT necesare activității curente de business pentru 230 de companii din 13 ţări. Proiectele derulate acoperă zone precum IoT, Home Energy Management System, Predictive Maintenance, Customer Identity & Access Management etc.

DESPRE E.ON ROMÂNIA

Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie și are în România o prezenţă consolidată în circa 14 ani. Companiile-fanion sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, care desfăşoară activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei, pentru circa 3,1 milioane de clienţi. Delgaz Grid este prima companie integrată de distribuţie a gazelor naturale şi electricităţii din România și are în operare, în jumătatea de nord a ţării, o reţea de gaze naturale naturale de circa 22.650 km, care alimentează peste 1.000 de localităţi, respectiv o reţea de energie electrică de peste 81.500 km, ce deserveşte 2.500 de localităţi. E.ON Energie România furnizează gaze naturale, energie electrice şi soluţii energetice, pentru un portofoliu variat de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la două miliarde de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share