Banner

Eduard Dumitrașcu, românul desemnat responsabil în cel mai mare proiect de Smart City din lume

Președintele Asociației Române pentru Smart City (ARSC), Eduard Dumitrașcu, a fost invitat să se alăture proiectului NEOM, cel mai mare proiect de Smart City din lume, dezvoltat în Arabia Saudită printr-o investiție de 500 miliarde de dolari.

Un expert recunoscut internațional, fondator și dezvoltator al conceptului de smart city în România, Eduard Dumitrașcu va fi implicat în proiect ca membru al prestigioasei Knowledge Community Securing the Future of Urban Living, formată din 13 experți internaționali.

Rolul său în acest grup este esențial pentru dezvoltarea strategiilor de urbanism inteligent, cu un accent deosebit pe sustenabilitate, reziliență și echitate. Eduard Dumitrașcu a mai fost implicat în proiecte și inițiative de Smart City în Ucraina, Tunisia, Mexic, Vietnam și Iordania.

Cea mai futuristică zonă urbană din lume, NEOM va fi construit în nord-vestul provinciei Tabuk, din Arabia Saudită, cu deschidere la Marea Roșie. Întregul oraș, care va fi complet tehnologizat, se va întinde pe 26.500 km2 și este proiectat să fie finalizat până în 2030. Orașul viitorului va fi complet sustenabil, cu facilități futuristice și 170 km de pereți din sticlă.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share