Banner

Continental  Automotive Iași are un nou director

Daniel Groza a preluat poziția de conducere a centrului de cercetare și dezvoltare Continental din Iași, ocupată până acum de Dr. Marian Petrescu, care devine Head of Product Center Computing Chassis Units, un rol global la Continental.

Daniel Groza lucrează în Continental din 2006, când și-a început activitatea în companie ca Test Engineer. După doi ani a avansat pe poziția de Team Leader, iar în 2011 a preluat o nouă funcție de conducere, cea de Group Leader. Între 2018 și 2020, a preluat un rol global în testare și tot de atunci coordonează echipele locale din actuala divizie Architecture and Networking, funcție pe care o va menține în paralel cu rolul de director al locației Continental Iași.

“Echipa din Iași a crescut la peste 2.500 de angajați, la fel și rolul semnificativ pe care colegii mei îl joacă în dezvoltarea tehnologiilor automotive, cu impact global. Locația noastră este un centru de competență ce atrage specialiști foarte bine pregătiți. Câteva dintre obiectivele pe care le vizez în noul meu mandat țin de dezvoltarea echipei și a proiectelor de cercetare cu responsabilitate globală, în special în dezvoltarea tehnologiilor pentru conducere autonomă, inteligența artificială, și a tehnologiilor pentru dezvoltarea orașelor inteligente”, spune Daniel Groza.

Continental va continua programele pe care le-a inițiat în Iași pentru dezvoltarea echipei și pentru pregătirea viitorilor specialiști din domeniu, și va menține parteneriatele cu instituțiile și cu organizațiile locale și regionale.

Compania Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2.500 de angajați. Inginerii din centrul de cercetare dezvoltă produse și tehnologii de vârf din industria auto, cu accent pe securitatea cibernetică, creare software și conducerea autonomă. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează în proiecte dedicate mașinilor și orașelor inteligente.

Între 1999 și 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activitățile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Deține șase unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2022, avea peste 19.000 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share