eJobs: Numărul românilor care caută joburi în străinătate este în scădere

Numărul de candidaturi pentru joburile din străinătate continuă să scadă. În iulie, doar 13.000 de candidaţi au căutat un loc de muncă peste hotare, pe platforma online de recrutări eJobs.

Luna trecută, au fost înregistrate circa 23.000 de candidaturi pentru joburile din străinătate, mai puţin decât luna precedentă, dar şi faţă de aceeaşi lună din 2019. Germania, care respectă tendinţa ultimului an şi rămâne cea mai dorită destinaţie, adună jumătate din numărul total de candidaturi. Este urmată de Olanda şi Marea Britanie, alte două ţări care au crescut semnificativ în topul preferinţelor candidaţilor români, în ultimii doi ani.

“Vedem două reveniri neaşteptate, Spania şi Italia, ţări care în ultimul an nu au reuşit să mai intre în top 10 destinaţii alese de românii care voiau să lucreze în afară. Spania este deja pe locul al patrulea. Pe locul al cincilea este Franţa, iar apoi urmează Italia. Cei mai mulţi români pleacă în aceste ţări pentru joburi în vânzări, construcţii, transport sau agricultură. O altă noutate este apariţia Ungariei în rândul ţărilor care atrag cele mai multe aplicări”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Angajatorii din Germania nu doar că au primit cele mai multe candidaturi, dar au și oferit cele mai multe joburi pentru români. Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Spania, Cipru, Italia şi Franţa sunt alte ţări pentru care, în iulie, au existat peste 1.000 de posturi disponibile.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Personalul medical a fost cea mai căutată categorie de candidaţi de angajatorii străini, fiindcă nevoia de medici şi asistente este în continuare mare în toate ţările din Europa. Alte domenii în care s-au făcut angajări masive au fost transport/ distribuţie, auto/ echipamente, construcţii/ instalaţii, administrativ/ logistică, producţie şi agricultură. Cel mai puţin căutaţi au fost specialiştii în audit şi consultanţă, cei care lucrează în publicitate, farma sau contabilitate.

În acest moment, peste 5.000 de locuri de muncă pentru străinătate sunt disponibile pe eJobs. Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România.

Articolul anterior

Angajații Hugo Boss vor lucra la birou doar de marți până joi, chiar și după pandemie

Articolul următor

Ce nu s-a schimbat pe piața muncii, în 2020: inginerii rămân cei mai căutați candidați pe Olx

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share