Banner

eMAG: 100 de candidați pentru un post de stagiar, la Iași

În cadrul programului eMAG Talent Internship, 1.231 studenți și absolvenți din București, Iași și Craiova au candidat pentru cele 20 de poziții deschise în echipele Software Development, Web & Mobile Platforms, Targeting Search & Listing, Commercial Platform, Finance și HR.

În medie, concurența în cele trei orașe a fost de 62 de aplicanți pe loc. Cea mai strânsă competiție a fost la Iași, unde s-au înscris 198 de candidați, pentru cele două locuri din centrul de dezvoltare software. În București, pentru cele 17 poziții deschise au aplicat 956 studenți. Topul echipelor care au beneficiat de cel mai mare interes din partea aplicanților este condus de Code Gods (642), urmată de HR Architects (282) și de Money Rulers (155).

Datorită interesului crescut  pentru eMAG Talent Internship, compania a suplimentat programul cu încă zece poziții: două pentru HR Architects și două în centrul de dezvoltare software din Craiova. În plus, șase poziții noi sunt deschise în echipa Comercială, unde internii vor avea ocazia de a se implica în diferite activități comerciale și își vor aduce aportul în luarea de decizii de business, alături de mentorii lor. “eMAG Talent Internship este despre modul în care candidații își structurează ideile și viziunea lor. Tocmai de aceea, un pas din procesul de aplicare i-a provocat pe candidați să răspundă unui mini-interviu atipic, prin care vrem să cunoaștem mai bine gândirea din spate a acestora (de exemplu: <Te-ai obișnuit deja cu întrebarea: De ce te-am alege pe tine? Noi îți propunem să schimbăm abordarea: tu, dacă ai fi în locul nostru, ce ai căuta la un intern?>, <Dacă ți-ai înființa propriul business, cum l-ai numi și care ar fi sloganul?>). Am avut ocazia să întâlnim tineri curioși, dornici să învețe și să se dezvolte profesional, cu un potențial enorm, cu multe idei și abordări creative. Interesul și entuziasmul lor ne-a determinat să creștem numărul pozițiilor disponibile în București și Craiova, și credem că mulți dintre ei vor face echipă bună cu mentorii lor și după perioada de internship”, spune Cristina Solea (foto), manager de recrutare în cadrul eMAG.

În topul instituțiilor de învățămant de unde provin candidații din București se află Academia de Studii Economice (ASE), Universitatea Politehnică și Universitatea București. Majoritatea aplicanților pentru pozițiile disponibile în centrul de dezvoltare software din Iași sunt studenți ai Universității Alexandru Ioan Cuza, urmată de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi. În ceea ce privește Craiova, aproape toți cei care au aplicat sunt studenți ai Universității din Craiova. Pentru pozițiile deschise în cadrul eMAG Talent Internship au aplicat și 37 de tineri care studiază în Marea Britanie, în universități din Londra, Edinburgh, Manchester, Worcester și Birmingham, și Franța, la Universitatea Jean Jaurès din Toulouse. Programul de Internship va fi plătit și se va derula în perioada iulie – august, iar la finalul acestuia cei mai performanți dintre participanți pot fi angajați în cadrul eMAG.

Fondat în 2001 de antreprenori români, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share