Ex-directorul HR de la Google, românul Laszlo Bock, a “scurtat” săptămâna de lucru în compania sa. Acum se felicită pentru acea decizie

Aflată în căutarea unor soluții prin care să-și ajute angajații să treacă mai ușor peste schimbările din ultimul an, conducerea startup-ului american Humu, înființat de fostul director HR de la Google, a decis să le ofere o zi liberă în plus, în fiecare săptămână.

“Un prieten de-al meu are o mantra personală în legătură cu pandemia: <vremurile disperate necesită plăceri disperate>. În perioadele de stres prelungit, trebuie să fim și mai atenți cu organizarea timpului și a spațiului, pentru bunăstarea personală. E o chestiune de supraviețuire – iar acestea sunt, cu adevărat, vremuri stresante”, explică Jake Goldwasser, expert de localizare la Humu, într-un articol publicat pe fastcompany.com.

Conducerea Humu, startup-ul care urmărește să transforme companiile în locuri de muncă mai bune, a observat cât de afectați au fost angajații săi de anxietatea, izolarea prelungită și incertitudinea din 2020. “Colaborăm cu organizații Fortune 500 din industrii diverse și ajutăm liderii să le ofere oamenilor lor sprijinul de care au nevoie ca să dea randament maxim la locul de muncă. Pentru toți clienții noștri, principalele provocări, de la debutul pandemiei, au fost legate de combaterea epuizării: liderii caută modalități de a îmbunătăți sprijinul emoțional într-un mediu virtual, în timp ce angajații solicită ajutor pentru a ajunge la un echilibru mai bun dintre viața profesională și cea personală, pentru a face față unor incertitudini fără precedent și pentru a investi în propria lor reziliență”, spune Jake Goldwasser.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Humu s-a confruntat cu provocări similare. “Oamenii erau stresați de îngrijirea copiilor, a seniorilor, chiar și de cea a animalelor de companie. Chiar și o activitate banală, precum mersul la cumpărături pentru alimente, a devenit o sursă de stres. În perioadele dificile, jobul ar trebui să fie un loc în care să te simți confortabil, nu o sursă de stres în plus. Am decis să le oferim echipelor noastre ziua de vineri liberă – adică 26 de zile libere în plus, pe an – pentru că așa mi s-a părut corect. Trebuie să avem grijă de oamenii noștri”, explică Laszlo Bock (foto), CEO-ul Humu.

O zi liberă în plus oferă timp prețios pentru sănătatea fizică și mintală a oamenilor din echipa Humu.

Angajații odihniți sunt angajați mai buni

Dintre puținele companii care au implementat săptămâna de lucru de patru zile, cele mai multe au constatat o creștere a productivității. Un astfel de experiment, realizat de Microsoft în Japonia, a dus la o creștere a productivității cu 40 la sută, iar angajații s-au declarat mai fericiți, mai odihniți și au avut mai puțină nevoie de concediu plătit.

Angajații Humu au profitat din plin de decizia companiei. Dacă unii au ales să meargă în drumeții, alții s-au pregătit pentru diverse activități fără legătură directă cu jobul lor, cum ar fi pregătirea unor conferințe. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. “Fără să sacrificăm productivitatea, am văzut creșteri uriașe ale satisfacției angajaților, datorită acestor zile libere”, spune Annie Wickman, VP of Operations and People la Humu.

O zi liberă în plus oferă timp prețios pentru sănătatea fizică și mintală a oamenilor din echipa Humu. Reducerea săptămânii de lucru nu a fost însă primul pas făcut de companie pentru bunăstarea angajaților. De ceva timp, managerii săi nu mai programează întâlniri vinerea după-amiaza, pentru ca oamenii să aibă mai mult timp liber. Dar nu a fost suficient: statisticile arată că 71 la sută dintre angajați au ajuns la epuizare, la un moment dat, în 2020, iar compania condusă de Laszlo Bock nu a fost imună la acest fenomen.

La finalul pandemiei, evitarea burnout-ului angajaților va fi vitală pentru companii, sunt convinși oamenii de la Humu. “Majoritatea organizațiilor înregistrează creșteri ale productivității în ultimul an. Însă epuizarea este la cel mai ridicat nivel din toate timpurile și, pe măsură ce pandemia se termină și economia se redresează, asta va costa scump companiile”, spune Dr. Molly Sands, Solutions Lead la Humu.

Cine este Laszlo Bock

Născut în România, în 1972, este CEO al companiei Humu Inc., înființată împreună cu doi foști directori Google, Wayne Crosby și Jessie Wisdom. A fost Senior Vice President of People Operations la Google, după ce a ocupat roluri executive la General Electric și McKinsey & Company. În perioada în care a condus departamentul HR la Google, “gigantul” american a fost desemnat, de peste 30 de ori, cea mai bună companie pentru care merită să lucrezi, în întreaga lume, și a primit peste 100 de premii ca angajator de top. În 2010, Laszlo Bock a fost numit de HR Resources Magazine “Executivul anului în domeniul resurselor umane”. După plecarea de la Google, în 2016, a rămas consilier al CEO-ului Sundar Pichai. În 2015, a publicat prima sa carte, bestseller-ul “Work Rules!”.

Articolul anterior

Hella inaugurează un nou centru de dezvoltare în România și creează încă 250 de locuri de muncă

Articolul următor

Apple deschide cel mai mare centru de cercetare din Europa, dedicat semiconductorilor și tehnologiei 5G

Articole din aceeași categorie
Total
6
Share