Hella inaugurează un nou centru de dezvoltare în România și creează încă 250 de locuri de muncă

Producătorul de componente și sisteme de iluminat și electronice pentru sectorul automotive își extinde activitățile în domeniile software și electronică.

Noul centru de dezvoltare și testare, deschis de Hella în Craiova, este un pas către o nouă etapă de expansiune pentru grupul german. Hella Technical Center Craiova are acum circa 350 de angajați, iar activitatea sa se axează, în principal, pe dezvoltarea unităților de control și de software.

Aceste competențe se vor perfecționa în viitor și vor fi suplimentate cu altele. În acest scop, Hella va crea aproape 250 de noi locuri de muncă în Craiova, în următorii ani. “Sistemele software sofisticate și cele electronice din domeniul automotive sunt deja indispensabile în zona mobilității actuale. Ele vor continua să se impună tot mai mult în viitor și, cu siguranță, se vor transforma în factori decisivi. Odată cu deschiderea noului centru tehnologic din Craiova, consolidăm rolul acestei locații în rețeaua globală Hella și ne extindem resursele de dezvoltare”, spune Björn Twiehaus, responsabil de divizia de Electronică în echipa de management Hella.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cu o suprafață totală de peste 6.400 mp, noul sediu din incinta Electroputere Parc oferă un spațiu aproape dublu față de vechea locație. Pe lângă un concept de tip open office și 12 săli de ședințe, noua clădire are un laborator modern de testare și o parcare subterană pentru autovehicule de test. “Cu noul sediu, creăm premisele pentru a deservi și mai bine cererea tot mai mare pentru soluții de software și electronice inovatoare și să ne continuăm parcursul de creștere”, explică Nicolae Neagu, directorul Hella Technical Center Craiova.

Hella și-a început activitatea în Craiova în 2007. De atunci, centrul de aici a devenit un pol important în rețeaua globală Hella. Compania are 4.200 de angajați în România, în șapte locații din Timișoara, Arad, Lugoj și Craiova. Grupul german, care are peste 125 de locații în 35 de țări și 36.000 de angajați, este unul dintre cei mai importanți furnizori din industria automotive. Hella dezvoltă și produce componente și sisteme de iluminat și electronice, și este un partener pentru producătorii din industria automotive de mai bine de un secol. În plus, în segmentul de Special Applications, dezvoltă, produce și comercializează produse de iluminat și electronice pentru vehicule specializate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share