#Experiențe la birou: Episodul 4, 8 Martie: De la “nicio idee” la “wow, ce idee”

Foto: freepik

Vine… 8 martie. În echipa ta ai zece, 20 sau 80 de colege. Cumperi zambile sau lalele – aici e ușor, că rezolvi rapid la florăria din colț. Și, ca-n fiecare an, în această perioadă apar întrebările și aceeași dilemă: “Anul acesta ce (mai) pun lângă flori?”.

Îți trece fulgerător prin minte… o eșarfă. Da, sigur! Că Ioana chiar iubește eșarfele, are o întreagă colecție, poate găsești ceva colorat. Speri să-i placă și Iuliei, deși nu ai văzut-o vreodată purtând, dar ți se pare că ar putea fi genul. De Ana sau Bianca nu știi, însă, mai nimic. Sunt și noi în echipă, se îmbracă sport, nu știi  dacă le-ar plăcea.

Și, până să îți duci la capăt ideea cu eșarfele și ce părere ar avea fetele de la marketing și conta, îți vine o idee și mai bună… ciocolată. Da, cărei fete nu îi place ciocolata?! Diverse arome, speri să le nimerești gusturile. A, nu, dar stai, că acum trei ani, tot ciocolată ai luat. Nu mai știi sigur de care, dar sigur ciocolată a fost.

Și oare anul trecut ce ai cumpărat cadou? O întrebi pe Mara, că e lângă tine. Hmm, parcă lumânări parfumate, îți răspunde. Sau asta a fost acum doi ani? Saaaau, nu, stai, bomboane și vin, dar nu mai știe Mara dacă le-a primit de 8 martie sau de Crăciun.

Dacă Mara nu mai ține minte ce a primit anul trecut, pică și ideea cu cosmetice, broșe sau pandantive. Erau următoarele pe listă.

Mai rulezi niște idei tradiționale și apoi… te oprești: Ei bine, poate răspunsul nu se află în rafturile pline de obiecte din mall.

Îți imaginezi încă un scenariu.

Vine 8 martie. Ajungi la birou. Te duci la Iulia, îi spui ”La mulți ani!” și îi întinzi un buchet de lalele și… un plic. “Bonuri cadou! Mă opresc la supermarket, în drum spre casă, cu ocazia asta” se gândește Iulia. “Iaurt și lapte îmi trebuie sigur, mere și ceva migdale…”, își face lista în minte, în timp ce deschide plicul să vadă exact suma. Când exclamă surprinsă și începe să citească: terapie prin plutire, atelier de praline, pictură pe porțelan, degustare de vinuri, tir cu pistolul, zbor cu parapanta, escape room în doi, driving pe circuit, zbor cu avionul ușor, automachiaj, caricatură color…. oricare, la alegere, până la sfârșitul anului.

Te îndrepți spre biroul Alinei, Inei, Verei, Soniei, Alexiei și fetelor de la IT. Pictură pe acrilice – se aude de după un laptop, se mai aude o escaladă, un zbor în simulator, o degustare de brânzeturi, vreo două ateliere în care să-ți faci propriul parfum, vreo trei masaje și vreo zece ”Ah, nici nu știu ce să aleg…”  

Și mai distingi vocea Marei, la final: Dacă o să mă întrebi peste un an ce am primit, să știi că sigur o să-mi amintesc. Și Iulia care completează: În loc de iaurt și migdale, aleg parapanta, anul acesta.

Ei bine, da, poate răspunsul nu se află în rafturile pline de obiecte din mall, ci…. în experiențe, completezi gândul. 

Și, pentru că ele sunt atât de diferite, o să alegi pachetele Flexibox – pachetele flexibile din portofoliul Complice.ro -, care conțin experiențe memorabile, din toate categoriile, inclusiv răsfăț, adrenalină, driving, evadare, relaxare sau dezvoltare personală. Tu doar alegi bugetul, un complice selectează variante posibile din toate categoriile, iar colega ta își alege experiența preferată de care se bucură când dorește ea în următorul an.

Și, exact când credeai că ai găsit soluția finală, îți mai trece un gând prin minte, dacă tot ești pus pe fapte memorabile și vei oferi cadouri la care colegele tale nu se așteaptă. Ce ar fi să-i surprinzi și pe băieți? Nu pe 8 martie, ci pe 11, 15 sau spre finalul lui martie. Poate le oferi un atelier privat de homebrewing sau chiar cu o sesiune de tuns și bărbierit la birou, urmată de o ședință foto pentru amintirea unor momente cum nu s-au mai văzut.

Ce martie de ținut minte tocmai ai plănuit!

“Experiențe la Birou” este o serie de articole cu exemple practice de soluții și strategii de reward, recognition & incentives, implementate de Complice.ro, furnizor de experiențe pentru persoane fizice și companii, alături de clienții săi. 

De-a lungul anilor, Complice.ro a arătat că integrarea experiențelor în strategia de recrutare și retenție poate aduce schimbări semnificative în organizație și poate sprijini angajații în atingerea potențialului lor maxim. Aceste exemple pot inspira alte companii să aleagă experiențele în locul clasicelor premii și cadouri de tip obiect, să adopte abordări similare și să creeze medii de lucru în care angajații să se simtă nu doar angajați, ci unici și parte dintr-o cultură puternică.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share