Fabrica Bosch din Blaj investește în pregătirea studenților pentru viitorul muncii și lucrul cu noile tehnologii

Bosch susține sistemul educațional din România și continuă să investească în formarea tinerilor specialiști.

De peste cinci ani, fabrica Bosch din Blaj derulează parteneriate cu universități de prestigiu din trei judeţe din centrul ţării – Mureş, Sibiu şi Alba – și contribuie astfel la transformarea sistemului educaţional. Programele de studiu dezvoltate și implementate de companie în toate facultăţile din cele trei universități partenere susțin dezvoltarea de noi competențe în rândul studenţilor și favorizează formarea de personal calificat și bine pregătit pentru viitorul muncii și lucrul cu noile tehnologii.

Spații de studiu inspiraționale chiar în universități

În completarea conceptului Inspiring Working Conditions (IWC), implementat în locațiile Bosch, fabrica din Blaj oferă studenţilor din universităţile partenere spaţii de studiu inspiraţionale, recent inaugurate, în instituțiile de învățământ. Compania a pus la dispoziția studenților Universității “1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia, şi ai Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade”, din Târgu Mureş, două astfel de locații, menite să favorizeze colaborarea în rândul colegilor și socializarea.

Prin această inițiativă, Bosch își propune să susțină pregătirea studenţilor în acumularea de cunoștințe și competenţe necesare pentru o carieră într-o fabrică modernă. “În universități, studenții își însușesc cunoștințele teoretice, esențiale pentru construirea unei cariere remarcabile. În viaţa profesională, pe lângă acestea, cooperarea și comunicarea sunt factori importanți de succes. Am creat aceste spații inspiraţionale în universităţi, pentru a le oferi un spațiu prielnic explorării ideilor și muncii în echipă”, spune Bernhard Gehlert, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj.

Bosch Academy, o perspectivă de ansamblu asupra proceselor de producție

Conceput exclusiv pentru a oferi viitorilor specialiști o o perspectivă de ansamblu asupra proceselor de producție, programul Bosch Academy se adresează studenţilor din anii III și IV și este structurat într-o serie de seminarii și prelegeri pe teme tehnice, comerciale, dar și de management. Studenții au posibilitatea să abordeze subiecte de actualitate, precum provocările din management și leadership în industria auto, conceptul de lean management, tehnologia de automatizare, Industria 4.0, logistică industrială, controlling ori problem solving. La finalul programului, cursanții vor parcurge o etapă de evaluare și vor primi un certificat din partea companiei, care atestă competențele dobândite.

Oportunități de învățare și perfecționare, remunerate

Tinerii cu nivel de studii de licență sau masterat, aflați încă în exercițiul universitar, pot accesa programul Working Student, fie în regim part-time, fie cu normă întreagă. Ei pot activa în câmpul muncii într-un mediu multicultural, care îi ajută să îşi îmbogăţească nu doar nivelul de cunoştinţe, ci şi competenţele practice. Mai mult, beneficiază de mentorat pentru pregătirea lucrării de licenţă sau dizertație, iar circa 80 de procente dintre ei primesc o ofertă de muncă cu normă întreagă, după terminarea studiilor.

Pe baza performanţelor individuale, participanții devin eligibili și pentru alte programe Bosch. În fabrica Bosch din Blaj lucrează acum în jur de 120 de studenţi. Studenţii care doresc să îşi petreacă vacanța de vară într-un mod productiv pot opta pentru unul dintre cele 30 de locuri disponibile în programul de internship. Pe parcursul a două luni, vor activa alături de specialişti cu experienţă, și vor putea să-și dezvolte propriile proiecte, sub îndrumarea permanentă a unui mentor.

Despre unitatea de producție din Blaj

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în 2007 și deservește sectorul tehnologiei industriale. Din 2013, Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi o gamă largă de senzori și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Compania implementează aici soluții de Industrie 4.0, sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat, în decursul anilor. Fabrica din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Angajații săi primesc numeroase beneficii, cum ar fi program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare şi recomandare, transport gratuit, programe de instruire și dezvoltare, cantină modernă în fabrică şi o gamă extinsă de servicii medicale gratuite.

Articolul anterior

Silviu Caracuș (Provident): "Suntem cool și profesioniști, în același timp, suntem business și familia de la birou, deopotrivă"

Articolul următor

O companie din România, firma de project management a anului din regiunea de sud-est a Europei

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share