Germanii de la Diehl Controls investesc 40 de milioane de euro în România și creează 600 de locuri de muncă, în următorii cinci ani

Noul parc de business din Brașov, CTPark Brașov, va găzdui un centru de cercetare și dezvoltare și o unitate de producție ale producătorului german de înaltă tehnologie Diehl Controls.

Proiectul Diehl Controls prevede construirea built-to-suit (BTS), pe o suprafață de 18.000 mp, a unui centru de cercetare și dezvoltare și a unei unități de producție. Este a treia unitate de producție din Europa a producătorului german. Celelalte două sunt la sediul central al companiei din Wangen, în apropiere de granița germano-elvețiană, cu circa 550 de angajați, și în Namysłów, lângă Wrocław, în sud-vestul Poloniei, unde lucrează circa 1.300 de oameni. 

Centrul de cercetare și dezvoltare și unitatea de producție de 18.000 mp built-to-suit (BTS) implică o investiție inițială de 15 milioane de euro, care va crește până la 40 de milioane, în următorii zece ani. Unitatea de producție Diehl Controls din Brașov va crea peste 200 de noi locuri de muncă, până la sfârșitul lui 2024. Acest număr ar urma să crească la peste 600, până la sfârșitul lui 2027.

Diehl este o companie de familie, înființată în 1902. Are circa 17.000 de angajați în întreaga lume, în cinci sectoare industriale. Diehl Controls produce produse și soluții tehnice pentru aparate de uz casnic și industrial: pompe de căldură, mașini de spălat, frigidere și sisteme de gestionare a bateriilor. Printre clienții săi se numără BSH, Electrolux, Haier, Miele, Panasonic, Stiebel Eltron, Stihl, Vaillant sau Whirlpool. Diehl Controls are circa 3.700 de angajați la nivel global.

“Brașovul este situat strategic, în centrul României, oferă o infrastructură foarte bună și este o destinație industrială preferată și pentru că oferă access la forță de muncă înalt calificată. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locația pentru noua noastră investiție. Ne propunem să contribuim pe termen lung la dezvoltarea economică viitoare a orașului Brașov și a restului regiunii“, declară Josef Fellner, CFO Diehl Controls.

Diehl Controls, în cooperare cu administrația orașului Brașov, intenționează să sprijine și să dezvolte în comun programul de învățământ dual al Universității Transilvania pentru profesioniști calificați, tehnicieni și ingineri, creați de piața locală. Un criteriu important pentru acest parteneriat a fost faptul că sistemul de formare existent în Brașov este comparabil cu cel din Germania. Pentru Diehl, acesta a fost un criteriu de decizie important pentru selectarea locației, pentru obținerea de lucrători calificați buni pentru fabrica de producție din Brașov.

Proprietarul CTPark Brașov, CTP România, este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală, în funcție de suprafața închiriabilă brută. Deține peste 9,9 milioane mp de spații în zece țări. România este a doua cea mai mare piață a sa din Europa, cu peste 2,3 milioane mp de depozite de clasă A în 15 orașe.

Articolul anterior

Inginerii Preh România vor dezvolta viitorul automobilului din birourile Palas Iaşi. Compania vrea să ajungă aici la o echipă de 300 de oameni

Articolul următor

Rezultate bune pentru JYSK România, în anul financiar 2021-2022. 19 magazine noi - cel mai mare număr de magazine inaugurate până acum într-un an

Articole din aceeași categorie
Total
9
Share