Inginerii Preh România vor dezvolta viitorul automobilului din birourile Palas Iaşi. Compania vrea să ajungă aici la o echipă de 300 de oameni

United Business Center (UBC) din ansamblul mixed-use Palas Iași va găzdui, de anul viitor, centrul de dezvoltare din Iaşi al Preh România, divizie a furnizorului global pentru industria constructoare de autovehicule. Odată cu mutarea în noul spațiu, compania face și recrutări.

Preh România se va muta în noile birouri din trimestrul al II-lea al anului viitor. Compania îşi consolidează astfel operaţiunile din România şi prezenţa în Iaşi, oraş în care dezvoltă, din 2017, componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor și echipamente pentru automobile electrice.

În noile birouri Preh din UBC, care vor avea o suprafaţă de 4.500 mp, vor lucra peste 150 ingineri specializați în proiectare de sisteme, dezvoltare și testare software, hardware și mecanică, managementul calității și dezvoltarea produselor din domeniul HMI (Human Machine Interface) și E-Mobility. Numărul lor va trece de 300, în următorii doi ani. Compania recrutează în mod activ, pe toate disciplinele.

Preh a ales birourile UBC pentru poziționarea centrală, proximitatea față de Universitatea Tehnică și calitatea spațiilor office, dar și pentru facilitățile disponibile angajaților prin prezența birourilor în ansamblul mixed-use Palas și oportunitățile de extindere viitoare

“Orientarea programei universitare, existența cursurilor tehnice și laboratoarelor au arătat de la început că sunt cele mai bune condiții să găsim absolvenții de care avem nevoie în departamentul de Cercetare și Dezvoltare și expansiunea viitoare. În retrospectivă, toate așteptările au fost îndeplinite și Preh Iași a crescut într-o parte indispensabilă a echipei noastre globale de cercetare și dezvoltare, într-un timp foarte scurt”, spune Jochen Ehrenberg, Chief Technology Officer Preh.

Noile așteptări privind condițiile de muncă, impuse de contextul global, necesită abordări inovatoare din partea companiilor, care constată că angajații au nevoi diferențiate. Unii doresc să lucreze de acasă, alții în regim mixt, iar alții exclusiv la birou, dar, în același timp, să fie aproape de viața orașului. “Chiar dacă, în continuare, lucrul remote rămâne un trend, dacă vrem să avem rezultate și muncă creativă, tot e necesar să creăm un mediu bun pentru ingineri. Trebuie să se simtă confortabil, să le fie încurajată creativitatea, să comunice și să schimbe idei într-un birou adaptat, care să le permită toate acestea”, declară Charlie Cai, Chief Executive Officer Preh.

În România, Preh are două centre de dezvoltare, în Iași și Braşov, iar la Ghimbav operează și o fabrică unde produce şi dezvoltă, din 2009, comutatoare pentru volane multifuncţionale şi sisteme de control al climatizării și echipamente pentru mașini electrice pentru producători de autovehicule de talie mondială.

Preh România se alătură comunităţii de business din UBC, care include peste 10.000 de angajaţi şi mai bine de 50 de companii internaţionale, din IT, Outsourcing, Call Center şi Automotive.

Compania are o istorie de mai bine de 100 de ani. A fost înființată în 1919, în Germania, iar din 2011 aparține grupului Joyson, Ningbo (China). În grup, Preh reprezintă divizia de Electronică Auto. De peste 30 de ani, activează în sectorul automotive, unde țintește inovarea continuă și produsele premium, pentru companii precum Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Rolls Royce, Ferrari, Volkswagen sau Ford Lincoln. Pe plan mondial, grupul Preh are peste 7.000 de angajați în Germania, Portugalia, Suedia, Mexic, SUA, China şi România.

Articolul anterior

CrowdStrike lucrează cu Universitatea Politehnica din București pentru a oferi studenților experiența practică a unui loc de muncă în domeniul tehnic

Articolul următor

Germanii de la Diehl Controls investesc 40 de milioane de euro în România și creează 600 de locuri de muncă, în următorii cinci ani

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share