Banner

Mutare-surpriză pe piața IT: clujenii de la Fortech trec sub “umbrela” unei companii din Silicon Valley

GlobalLogic Inc, o companie a grupului Hitachi și lider în domeniul ingineriei digitale, a semnat un acord definitiv pentru achiziția Fortech, o companie de top în domeniul serviciilor de inginerie software, cu sediul în Cluj-Napoca.

Cu sediul central în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume. Expertiza sa este folosită de clienții din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științele vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie. GlobalLogic este o companie a grupului Hitachi, care funcționează sub egida Hitachi, Ltd.

Cu peste 1.100 de angajați, Fortech își desfășoară activitatea în patru orașe din România. În cele două decenii de activitate, a sprijinit sute de clienți de top, dintr-o gamă largă de industrii, și are în “CV” peste 1.000 de proiecte digitale – un palmares care a poziționat compania drept una dintre cele mai mari firme independente de inginerie digitală din România.

Aceste realizări vor ajuta GlobalLogic să-și extindă în continuare baza de clienți și de talente, în timp ce își propune să răspundă cererii globale solide de transformare digitală. Echipa Fortech aduce în noua construcție o experiență tehnică valoroasă, relații puternice pe piețele europene și clienți de marcă.

“Această achiziție va spori și mai mult prezența GlobalLogic în Europa și va accelera accesul nostru la bogăția de talente în domeniul tehnic din România. Ea va înarma Fortech cu resursele și sprijinul puternic al GlobalLogic și Hitachi”, declară Nitesh Banga, președinte și CEO GlobalLogic.

Înființată în 2003, Fortech oferă servicii de inginerie digitală cu spectru complet, inclusiv proiectare de arhitectură, dezvoltare de software, DevOps, asigurare a calității și analiză de date. A proiectat, a construit și a întreținut cu succes produse pentru clienți din numeroase industrii, cu o specializare concentrată în Cloud, IOT și SaaS. Deține o experiență profundă în șase verticale-cheie cu creștere mare: Automotive, Banking/ Finance, Healthcare, Manufacturing, Professional Services și Technology/ Media/ Telecom. Succesele Fortech au făcut ca aceasta să fie recunoscută, în 2022, drept una dintre cele mai bine administrate companii din România, la prima ediție a programului Deloitte pentru România.

“Moștenirea noastră se bazează pe faptul că ajutăm companiile să realizeze puterea soluțiilor digitale transformatoare. Unirea forțelor cu GlobalLogic, susținută de Hitachi, ne duce la un nou nivel. În plus, găsirea unui partener care împărtășește valorile noastre culturale, cu un accent puternic pe oameni, clienți și beneficii pentru societate, este extrem de satisfăcătoare”, spune Călin Văduva, CEO Fortech.

Conform acordului, Fortech va continua să funcționeze cu conducerea și personalul existent, ca filială deținută integral de GlobalLogic. Tranzacția este supusă aprobărilor de reglementare și s-ar putea încheia până la sfârșitul trimestrului IV din 2022.

DESPRE FORTECH

Este o companie de servicii software cu sediul central în Cluj-Napoca. Deține hub-uri de inginerie și în Oradea, Iași și Brașov. Cu o forță de muncă de peste 1.100 de persoane, expertiza sa tehnică acoperă o varietate de sectoare, de la cel auto și financiar la cel al sănătății și multe altele. Acoperă dezvoltarea ciclului de viață al software-ului de la un capăt la altul, pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și viteza de care au nevoie clienții săi. Din 2003, peste 200 de branduri au ales Fortech ca partener de inginerie software.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share