Globalworth devine acționar unic al companiei ce deţine clădirea Renault Bucharest Connected

Liderul pieţei de birouri din CEE a cumpărat restul de 50 la sută din pachetul de acţiuni de la Elgan Group.

Globalworth a devenit unic acționar al firmei proprietare a clădirii Renault Bucharest Connected, după achiziţia pachetului de 50 la sută din proiect, deținut de compania Elgan Group, reprezentată de Simon Roth. Proiectul de aproape 58.000 mp, care oferă, alături de spații extinse de birouri, și un centru de design, dezvoltat în zona de vest a Bucureștiului, este acum în totalitate proprietatea Globalworth. 

După ce a achiziționat Pitești Industrial Park, al cărui unic client este Dacia Renault, Globalworth a oferit grupului francez și soluția optimă pentru spațiile de birouri prin proiectul Renault Bucharest Connected. Sediul din vestul Capitalei găzduiește centrul de inginerie, departamentul de vânzări, sectorul de servicii de business și departamentele de suport-HR, comunicare, IT/S, managementul calității, financiar, legal și asset management.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

Lucrările au fost demarate în august 2017, iar clădirea a fost finalizată în februarie 2019. Proiectul include 40.000 mp de birouri de clasa A și un etaj subteran de 10.000 mp, ce include circa 240 de locuri de parcare, la care se adaugă cele 760 aflate la suprafață. Proiectul înglobează și un centru de design de 8.000 de mp și un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri, destinat evenimentelor. La toate acestea se adaugă alte facilități, precum un restaurant, sală de sport și un cabinet medical. RBC se află în apropierea  mijloacelor de transport public ce fac legătura cu orice punct al Bucureștiului – metrou, autobuz -, într-o zonă cu acces facil către Centrul Tehnic al Renault de la Titu, prin autostrada A1.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Proiectul a fost dezvoltat la cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică și este certificat BREEAM  Excellent. Este prima clădire din România certificată EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies), recunoaștere oferită de IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. O clădire care primește această certificare folosește cu cel puțin 20 la sută mai puțină energie și apă, cu impact pozitiv asupra costurilor de întreținere. Astfel, RBC beneficiază de un consum redus de energie electrică și de un nivel important de eficiență în ce privește încălzirea, răcirea și ventilare a spațiilor. La reducerea costurilor de întreținere contribuie și două atriumuri generoase, unul dintre elementele distincte ale RBC și care oferă un plus de lumină naturală în clădire.

Renault Bucharest Connected a obținut, la finele anului trecut, primele premii în competiții de profil din zona real estate: “Best Leading Green Development & Developer”, la CIJ Awards Romania 2019, și “Proiectul office al anului”, la gala Real Estate.

DESPRE GLOBALWORTH

Este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, ce activează în România și Polonia. În ambele ţări, a devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/ industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95 la sută din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către circa 685 de companii. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti.

Articolul anterior

Digitalizarea auditului financiar

Articolul următor

Ana Maria Popescu, lider mondial al probei de spadă

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share