Grupul Adecco își extinde eforturile pentru integrarea refugiaților pe piața muncii

Cu ocazia World Refugee Day, grupul Adecco construiește pe un deceniu de experiență de lucru cu persoane strămutate în urma conflictelor și îndeamnă companiile să se alăture inițiativei sale privind locurile de muncă din Ucraina, pe măsură ce numărul refugiaților din afara țării se apropie de cinci milioane.

Adecco dezvoltă în continuare un portal cu locuri de muncă pentru cei strămutați din cauza conflictului din Ucraina, pentru a include oportunități de formare de clasă mondială, upskilling și recalificare, pentru a reduce decalajul dintre abilitățile refugiaților și cele solicitate de angajatori.

Peste 1.650 de companii din toată lumea s-au înscris pe platforma online, unde se postează gratuit oferte de joburi. Platforma a fost dezvoltată și lansată de Grupul Adecco ca să ajute persoanele strămutate de conflictul din Ucraina. Prin intermediul ei s-au angajat peste 2.500 de oameni. Până acum, aici s-au înregistrat peste 5.500 de refugiați din Ucraina.

“Ne străduim să sprijinim refugiații din multe țări – inclusiv Afganistan, Siria și Irak – și să-i integrăm în forța de muncă de mai bine de un deceniu. Acum, ducem sprijinul la nivelul următor, pentru a permite refugiaților din Ucraina să compenseze decalajele de competențe prin formare practică și să-și poată îmbunătăți capacitatea de a-și asigura locuri de muncă. Încurajez companiile să se implice, astfel încât să putem avea împreună un impact semnificativ în viața multor oameni”, declară Alain Dehaze, Chief Executive Officer al Grupului Adecco.

Ca să reducă decalajul dintre competențele pe care le au refugiații și cele cerute de companiile de angajare, Grupul Adecco a mobilizat experți pe această temă de formare, inclusiv prin business-urile grupului, General Assembly, Adecco Training și LHH. În plus, un mix de cursuri online și offline de limbi străine, abilități digitale, de business sau soft skills sunt oferite prin Academia Adecco. El include pachete și cursuri certificate, cu acces gratuit, de la Accenture`s Skills to Succeed Academy, Microsoft IT-Fitness Online Academy, Alfia Languages ​​și Skillsoft. 1.400 de refugiați au absolvit deja o astfel de formare.

“Autoritățile UE au simplificat statutul de rezidență pentru ucrainenii care fug de război, prin Directiva de protecție temporară, pentru a le permite să lucreze imediat după sosirea în UE. Aceasta este abordarea corectă – cu cât putem ajuta mai repede refugiații să se integreze pe piața muncii, cu atât îi putem ajuta mai mult”, spune Christophe Catoir, președintele Adecco Business Unit.

“Refugiații caută un viitor pașnic în noile lor comunități-gazdă. Îi putem ajuta cu integrarea lor profesională și îi putem dezvolta/ recalifica când e necesar, pentru ca ei să profite la maximum de noile lor vieți. Numai în 2021, 15.000 de refugiați au făcut parte din forța noastră de muncă asociată. Cu deficitul actual de competențe și nevoia de reziliență în organizații, refugiații pot contribui cu talentul lor și pot ajuta la construirea unor oportunități profesionale grozave pentru ei înșiși, contribuind și la cetățenia corporativă pentru toate organizațiile”, arată Bruce Roch, Global Head Adecco Inclusion.

Potrivit lui Florin Godean, Country Manager Adecco Romania, compania continuă, la nivel local, sprijinirea inițiativei Jobs for Ukraine, prin care oamenii afectați de conflictul din Ucraina pot găsi un loc de muncă potrivit specializării lor. “Am avut o serie de operațiuni de incluziune încununate cu succes și vom susține mai departe integrarea profesională a refugiaților ucrainieni din România”.

Grupul continuă să sprijine persoanele strămutate din crizele anterioare și cele în curs – inclusiv din Irak, Siria și Afganistan – pentru a intra pe piața muncii, în special în Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Grecia.

DESPRE GRUPUL ADECCO

Este cea mai importantă companie mondială de consultanță și soluții în domeniul talentelor. Facilitează peste 3,5 milioane de cariere în fiecare zi, în 60 de țări. Companie Fortune Global 500, Adecco Group AG are sediul în Zurich, Elveția și este listat la SIX Swiss Exchange.

Articolul anterior

Continental a finalizat extinderea centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara și caută 1.000 de colegi noi, la nivel național

Articolul următor

Country Manager-ul Enel România, reales în funcția de președinte al Asociației Române pentru Energie Eoliană

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share